Maak uw huis veiliger met kunststof kozijnen en deuren

Wist u dat het een inbreker slechts enkele seconden kost om een woning met verouderde sloten binnen te komen? Hierin bieden kunststof kozijnen en deuren de oplossing!

Huizen met oude kozijnen en een geringe beveiliging zijn zeer geliefd bij inbrekers, met name in de vakantieperiodes. Oude kozijnen en onveilig hang- en sluitwerk maken woningen namelijk makkelijker te betreden voor ongewenste gasten. Open raampjes, verouderde sloten of rondslingerende waardevolle spullen: allemaal aantrekkelijke tekens voor inbrekers. Dit kunt u makkelijk voorkomen! Door zelf (kleine) stappen te nemen in het beveiligen van uw woning maakt u het een inbreker al veel lastiger om in te breken. Voor een extra veilige woning kiest u voor kunststof kozijnen en deuren die voldoen aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Waar komen inbrekers binnen?

De kozijnen, ramen en deuren zijn de zwakke plekken in uw woning. Wanneer deze zwakke plekken niet goed beveiligd worden, is er een grotere kans op een inbraak. In dat geval kan een inbreker namelijk al in slechts 30 seconden uw woning binnendringen! Het is daarom goed dat u deze zwakke plekken beveiligd, zodat inbreken in uw woning meer tijd kost. Hierdoor is uw woning aanzienlijk minder aantrekkelijk, omdat inbrekers vaak maar maximaal 3 minuten de tijd nemen om in te breken. De nieuwste serie kunststof kozijnen is extra inbraak werend.

Het is voor een inbreker het meest aantrekkelijk om aan de achterzijde van uw woning in te breken. Dit valt namelijk minder op en deze kant is vaak minder goed beveiligd. Zoals gezegd zijn de kozijnen, ramen en deuren de zwakke plekken van uw woning. De voor- en achterdeur en de ramen op de benedenverdieping zijn dan ook de meest aantrekkelijke plekken om in te breken.

Hoe komen inbrekers binnen?

Er zijn meerdere manieren waarop een inbreker uw woning kan binnendringen. Een veelgebruikte methode, met name in de zomer als u buiten bent, is het insluipen in een woning. Ramen en deuren die openstaan als u weg bent of waar u geen zicht op hebt zijn aantrekkelijk voor inbrekers. Daarnaast zijn ook het intrappen van ramen en deuren en het gebruiken van een pasje om het slot van de deur terug te drukken voorbeelden van veel voorkomende inbraakmethodes.

Hoe maakt u uw huis veiliger met kunststof kozijnen en deuren?

Uit onderzoek blijkt dat veel van de inbraken gelegenheidsinbraken zijn. Hierbij zoekt een inbreker dus een woning die op dat moment makkelijk te betreden is en waar hij in een kort tijdsbestek kan inbreken. Om dit en andere inbraken te voorkomen zijn er belangrijke kleine en simpele maatregelen die u kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten én op slot doen van ramen en deuren. Het is echter van nog groter belang dat uw woning over goede en veilige kozijnen en deuren beschikt. Wanneer dat laatste niet het geval is, zullen de kleine maatregelen namelijk niet altijd voldoende veiligheid bieden. Kunststof kozijnen en deuren zijn hierbij een goede keuze. Kunststof is namelijk steviger dan hout en is daardoor moeilijker te forceren. Daarnaast sluit kunststof ook nog eens perfect aan op de muur waardoor ook het openbreken moeilijk is.

De belangrijkste kleine maatregelen die u kunt nemen, zijn:

  • Sluit ramen en deuren en draai ze op slot als u (even) weg gaat.
  • Laat de sleutel niet in het slot zitten.
  • Zorg dat waardevolle spullen niet in het zicht liggen.
  • Kies voor licht met bewegingssensor bij de voordeur en eventueel ook de achterdeur.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Als u een veilige woning wilt, zorg er dan voor dat uw woning voldoet aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze richtlijnen hebben als doel het vertragen en voorkomen van inbraken en de richtlijnen hebben onder andere betrekking op hang- en sluitwerk en verlichting rondom de woning. Voldoet uw woning aan de richtlijnen van het PKVW? In de praktijk blijkt dat inbrekers deze woningen liever voorbij lopen, omdat er een goede beveiliging is en het risico daardoor te groot is.

Gekeurd hang- en sluitwerk

Gekeurd hang- en sluitwerk beschermt een huis al tegen een mogelijke inbraak. Inbrekers kunnen binnen enkele seconden woningen met een verouderde deur en verouderde raamsloten binnen komen. Wanneer u echter gecertificeerd hang- en sluitwerk gebruikt, kost dit de inbrekers veel meer moeite en tijd. Hierdoor zullen ze sneller opgeven of lopen ze simpelweg uw woning voorbij.

Het hang- en sluitwerk kan gecertificeerd worden door SKG, Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Hang- en sluitwerk dat in de praktijk bewezen heeft inbraakwerend te zijn, krijgt een SKG-keurmerk. Het keurmerk loopt uiteen van 1 tot 3 sterren. Een van de eisen voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen is ook het hebben van gecertificeerd hang- en sluitwerk.

Extra veiligheid voor u én uw gezin met kunststof kozijnen en deuren van Benitech!

Kunststof kozijnen en deuren van Benitech zijn extra inbraakwerend en voldoen aan de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Benitech levert naast kozijnen ook op maat gemaakte kwaliteitsdeuren. Tijdens het productieproces worden onze deuren verzwaard met een stalen frame en nadien voorzien van Politiekeurmerk Veilig Wonen gekeurd hang- en sluitwerk. Wilt u ook uw huis beveiligen en inbraakwerend maken met een nieuwe voordeur? Lees meer op onze voordeuren pagina.

Niet alleen het hang en sluitwerk van deuren, maar ook van uw kozijnen zijn zeer belangrijk voor het verhogen van de veiligheid. Zelfs het open laten van een klein toilet- of badkamerraam op de begane grond of 1e verdieping kan ernstige gevolgen hebben. Als u toch graag wilt ventileren als u weg bent, kunt u dat het beste doen met een ventilatierooster of door uw kozijnen te voorzien van draaikiepramen met een ventilatie stand. De kunststof kozijnen van Benitech worden altijd inclusief slotjes op de ramen geleverd en de ramen zijn voorzien van een ventilatiestand. Het hang- en sluitwerk is extra inbraak werend en natuurlijk gecertificeerd volgens de richtlijnen van Politiekeurmerk Veilig Wonen. Alles over kunststof kozijnen leest u hier.

Maak uw huis veilig!

Plan vandaag nog een afspraak in.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico