Geniet ook in de zomer van kunststof kozijnen

In de zomer kunnen we weer lekker zonnen, zwemmen en naar het strand gaan. Helaas betekent de zomer ook dat we weer last hebben van een warm huis, vervelende insecten en kozijnen die worden aangetast.

Met kunststof kozijnen ondervindt u deze problemen niet. Het is algemeen bekend dat u in de winter bijvoorbeeld profiteert van een warmer huis en een lagere energierekening. Wat mensen echter niet beseffen, is dat kunststof kozijnen ook voor de zomer een goede investering zijn. Kunststof kozijnen hebben dus het hele jaar door vele voordelen te bieden!

Houd uw woning lekker koel met kunststof kozijnen

We genieten buiten van de warmte, maar binnen houden we het graag koel. De goede isolatiewaardes van kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas zorgen ervoor dat dit mogelijk is. Kunststof kozijnen beschikken over een aantal luchtkamers die ervoor zorgen dat de lucht stil blijft staan. Dit isoleert beter dan wanneer er luchtcirculatie plaatsvindt. Hoe meer luchtkamers een kozijn heeft, hoe meer stilstaande lucht en hoe beter de isolatie. Daarnaast wordt er bij HR++ glas gebruik gemaakt van een soort gas tussen de glaslagen in plaats van lucht. Dit gas zorgt ervoor dat het glas beter in staat is om te isoleren.

Met kunststof kozijnen en HR++ glas in uw woning wordt de warmte dus beter tegengehouden, waardoor uw woning langer koel is. Dit is niet alleen ideaal als u bijvoorbeeld even wilt afkoelen in de woonkamer, omdat het buiten te warm is. Het is ook ideaal voor uw slaapkamer, zodat het ’s nachts niet meer zo benauwd is in uw kamer en u beter kunt slapen. Vooral met de extreme warmte tijdens de zomer van vorig jaar, die we waarschijnlijk nog veel vaker krijgen, wilt u uw woning graag koel houden en zijn kunststof kozijnen met HR++ glas ideaal.

Natuurlijk is het ook in de zomer belangrijk om te ventileren. Dit kan eenvoudig wanneer uw kunststof kozijnen worden voorzien van een kiepraam met ventilatiestand. Zo ventileert u uw woning zonder de warmte binnen te halen.

De kozijnen worden niet aangetast door de zon en de warmte

Kozijnen worden aangetast door weersinvloeden en dan met name door sterke temperatuurschommelingen. Dit is voornamelijk in de zomer een probleem doordat warme broeierige dagen vaak gevolgd worden door onweer en regen. Door deze temperatuurschommelingen zullen de kozijnen uitzetten of krimpen. Hierdoor kunnen er beschadigingen ontstaan zoals kieren en gaten, waardoor de isolatiewaarde en de kwaliteit van de kozijnen aangetast worden. Kunststof kozijnen zullen deze problemen echter niet ondervinden. Ze zijn namelijk niet gevoelig voor deze weersinvloeden en zetten dus niet uit en krimpen niet, in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten kozijnen.

Daarnaast wordt vaak gedacht dat de straling van de zon invloed heeft op de kleur van de kozijnen. Dit zal dan met name in de zomer een probleem zijn, omdat de uv-straling van de zon dan zeer hoog is. De kleurvastheid van de kunststof kozijnen is echter zeer goed en zal dus niet aangetast worden. Dit betekent dat de kleur van uw kozijnen de gehele levensduur behouden blijft.

Doordat kunststof kozijnen niet gevoelig zijn voor weersinvloeden en de kleur van de kozijnen behouden blijft profiteert u ook nog van een ander voordeel: de kozijnen zijn zeer onderhoudsarm! De kozijnen trekken weinig vuil aan en hoeven daarom ook niet vaak schoongemaakt te worden. Slechts 1 keer per jaar met een simpel sopje kunststof kozijnen reiniger het kozijn afnemen is al voldoende. Daarnaast is ook schilderen verleden tijd doordat de kleur van het kozijn niet aangetast wordt.

Koop uw kunststof kozijnen bij Benitech

Bij Benitech Kozijnen worden uw kunststof kozijnen standaard voorzien van HR++ glas en horren! Hiermee geniet u van een betere isolatie én heeft u geen last van vervelende insecten die naar binnen komen. Ideaal voor in de zomer!

We staan voor u klaar!

Geniet ook in de zomer van de voordelen van kunststof kozijnen! Maak nu een afspraak.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico