Kozijnen isolatie: ook belangrijk in de zomer

Ook in de zomer komen de uitstekende isolatiewaardes van kunststof kozijnen goed van pas en kunt u profiteren van een aantal aantrekkelijke voordelen.

Wanneer men denkt aan isolatie van de woning wordt er meestal gedacht aan het buiten houden van de kou en het binnenhouden van de warmte in de winter. Hierdoor geniet u in de winter van wooncomfort én bespaart u eenvoudig op de energiekosten. Maar wist u dat u ook in de zomer kunt genieten van de goede isolatiewaarde van kozijnen? Een goede isolatie zorgt er in de zomer namelijk voor dat de warmte buitengehouden wordt en daardoor kunt u genieten van een koeler huis.

Kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas

Kunststof kozijnen bieden in vergelijking met houten en aluminium kozijnen de beste isolatie. Deze isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de U-waarde. Over het algemeen hebben houten kozijnen een U-waarde van 2,4 en aluminium kozijnen een U-waarde tussen de 1,8 en 2,7 , terwijl kunststof kozijnen een gemiddelde U-waarde van 1,2 hebben. Hierbij is een lagere U-waarde beter, waardoor geconcludeerd kan worden dat kunststof kozijnen het beste in staat zijn om uw woning in de zomer koel te houden.

Niet alleen het kozijn zorgt voor een goede isolatie, ook het glas speelt een belangrijke rol. Waar dubbel glas een luchtlaag bevat die moet zorgen voor goede isolatie, heeft HR-glas een soort gas tussen de twee glaslagen. Dit gas is beter in staat om te isoleren. Door kunststof kozijnen te combineren met HR++ glas profiteert u dus van uitstekende isolatiewaardes.

Bijkomend voordeel van deze goede isolatiewaardes is dat ook het geluid goed geïsoleerd wordt. In de zomer zitten mensen vaak tot laat buiten en hier kunt u last van hebben als u bijvoorbeeld wilt slapen. Door de goede isolatiewaardes heeft u geen overlast van de buitengeluiden als u binnen bent en de ramen gesloten heeft.

Ventilatieroosters zorgen voor de benodigde frisse lucht

Om de warmte buiten te houden in de zomer is het natuurlijk wel van belang dat de ramen gesloten blijven. Hierdoor ontstaat het probleem dat uw woning niet geventileerd wordt, terwijl dit wel van groot belang is. Om toch goed te ventileren kunt u ventilatieroosters laten plaatsen in uw kunststof kozijnen. Deze roosters zorgen voor de benodigde frisse lucht in uw woning, zonder dat de woning te warm wordt.

Klasse A kunststof kozijnen van Benitech

Onze klasse A kunststof kozijnen worden standaard voorzien van isolerend HR++ glas. Naast de goede isolatiewaardes van kunststof kozijnen profiteert u ook van de vele andere voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben, zoals een lange levensduur en het feit dat kozijnen onderhoudsvriendelijk zijn.

Isoleer uw woning!

Ons team helpt u graag met het isoleren van uw woning. Vul ons contactformulier in en we nemen contact met u op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico