Geluidsoverlast? Ramen, deuren en kozijnen vervangen

Woont u in een luidruchtige wijk en wilt u het straatlawaai binnen verminderen? Of misschien heeft u luidruchtige buren waar u hinder van ondervindt en wilt u weten hoe u het geluid kunt dempen?

Van slapeloze nachten tot verstoorde concentratie tot stress, geluidsoverlast kan vele vervelende gevolgen met zich meebrengen. Om de geluidsoverlast te verminderen, kunt u kijken naar verschillende opties die zorgen voor een goede geluidsisolatie. Hierbij spelen meerdere elementen een belangrijke rol. U kunt denken aan afwerking van de vloeren en de wanden, maar ook de deuren, kozijnen en ramen spelen een belangrijke rol.

Geluidsisolerende en geluidsabsorberende materialen

Er zijn verschillende soorten geluidsisolatie. U kunt uw huis met geluidsisolerende materiaal geluidswerend maken, maar ook met geluidsabsorberend materiaal. Geluidsisolerende materialen houden de buitengeluiden tegen en beperken de overdracht van geluid in huis. De akoestiek in een huis kan verbeterd worden met behulp van geluidsabsorberende materialen.

Het vervangen van ramen, deuren en kozijnen om de geluidsisolatie te verbeteren

Voor het beste resultaat zijn de toegangsdeur, de kozijnen en de ramen in huis belangrijke factoren. Wanneer u het huidige dunne glas vervangt door HR++ glas verneemt u al een behoorlijke verbetering, maar u profiteert pas echt van optimale geluidsisolatie door ook houten of oude kozijnen en deuren te vervangen door kunststof kozijnen en deuren. Als u maar één onderdeel vervangt, zult u namelijk via de andere elementen alsnog geluidshinder ondervinden. Eén van de beste opties is daarom ook het compleet vervangen van de ramen, deuren en kozijnen in huis.

Kunststof kozijnen, ramen en glas

Kunststof kozijnen beschikken over zogenoemde ‘luchtkamers’. Deze kamers bevatten een luchtlaag die ervoor zorgen dat de kozijnen goed kunnen isoleren. Hierbij geldt: hoe meer luchtkamers, hoe beter de isolatie van lucht en geluid. Zo heeft het zeer goed isolerende Veka Softline profiel bijvoorbeeld vijf luchtkamers.

Daarnaast draagt het gebruikte glas ook in grote mate bij aan de isolatiewaarde en daarmee de geluidsisolatie. Hierbij isoleert enkel glas, maar ook dubbel glas beduidend minder goed dan Hoog Rendementsglas (HR glas). Dit komt doordat er bij HR glas gebruik wordt gemaakt van een speciale coating tussen de glaslagen en doordat de spouw is gevuld met gas in plaats van lucht.

De kunststof kozijnen van Benitech Kozijnen worden standaard voorzien van 24 tot 29 mm HR++ (dubbel gelaagd) glas.

Met de isolatiewaarde kunt u bepalen hoe goed een kozijn isoleert. Deze isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de U-waarde en hierbij geldt hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van lucht en geluid. De stilstaande luchtlaag in de luchtkamers in combinatie met het HR++ glas zorgt voor een optimale warmte- en geluidsisolatie in uw woning. Deze combinatie zorgt dan ook voor een lage U-waarde. Hierdoor zult u dus minder geluidsoverlast ervaren.

Kunststof deuren

Voor kunststof deuren geldt ook dat de isolatiewaarde niet alleen bepalend is voor de isolatie van lucht, maar ook voor de isolatie van geluid. Ook hier is het gebruikte glas van invloed op de isolatiewaarde, maar bijvoorbeeld ook het feit of het een holle of massieve deur betreft. Een massieve deur zorgt namelijk voor een betere geluidsisolatie. Voor een optimale geluidsisolatie is het dan ook van belang om te kiezen voor kunststof deuren met een lage U-waarde.

Een goede montagewijze van ramen, deuren en kozijnen voor optimale geluidsisolatie

Wanneer de ramen, deuren en kozijnen in uw woning worden vervangen, is het ook van groot belang dat ze goed gemonteerd worden. U kunt namelijk wel geluidsisolerende ramen, deuren en kozijnen aanschaffen, maar u profiteert niet van de beloofde geluidsisolatie als er niet goed wordt gemonteerd. Het belangrijkste onderdeel van de montage is dat de randen en kieren rondom het kozijn goed worden afgedicht zodat er zo min mogelijk scheurtjes en gaatjes achterblijven. Dit kan het beste gerealiseerd worden door te kiezen voor montage op kunststof stelkozijnen*. Door een raamwerk (het stelkozijn) in de raamopening te monteren sluit alles goed aan en is de afdichting gegarandeerd goed. Op deze manier kan zowel tocht, geluid als vocht worden tegengehouden.

Zorg ook voor een goede ventilatie: kies voor geluidsdempende roosters

Een goede isolatie is natuurlijk zeer geschikt om het geluid buiten te houden, maar ook om de kou buiten en de warmte binnen te houden. Het is echter ook van groot belang dat er bij een goede isolatie goed geventileerd wordt. Als u nieuwe ramen, deuren en kozijnen aanschaft om de isolatie te verbeteren, doet u er dus ook goed aan om ventilatieroosters aan te schaffen.

Nu zult u waarschijnlijk denken dat deze ventilatieroosters ervoor zullen zorgen dat u alsnog geluidshinder ondervindt, omdat ventilatieroosters over het algemeen veel geluid doorlaten. Dit is echter niet het geval met geluiddempende ventilatieroosters, ook wel suskasten genoemd. Ook bij Benitech kunt u kiezen voor suskasten (van Duco) om uw woning optimaal te ventileren zonder geluidsoverlast.

Heeft u ook last van geluidsoverlast? Kies voor ramen, deuren en kozijnen van Benitech!

Benitech Kozijnen biedt u de totaaloplossing voor ramen, deuren en kozijnen. Wij regelen uw renovatie van het eerste gesprek tot de oplevering en doen dit met aandacht en perfectie. Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat. Als u nu contact opneemt, kunt u ook nog profiteren van onze tijdelijke actie waarbij u gratis HR++ glas en horren ontvangt.


* Het is niet altijd mogelijk om te monteren op kunststof stelkozijnen. Herover leest u meer op onze stelkozijnen pagina.

Profiteer van onze actie!

Mis onze tijdelijke actie niet! Neem vandaag nog contact op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico