Meerwaarde huis kunststof kozijnen

Hoe kunt u meerwaarde voor uw huis creëren? Met kunststof kozijnen! Uw woning wordt meer waard én het heeft meerwaarde voor u als bewoner.
Zwarte kunststof kozijnen in moderne vrijstaande woning - meerwaarde van uw huis met investering in kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een goede investering. Het is dan ook een echte meerwaarde voor uw woning. Waarom precies? Dat leggen we graag aan u uit.

Uw woning verduurzamen zorgt voor waardevermeerdering

Het zal vast niet als een verrassing komen dat verduurzaming van uw woning ervoor zorgt dat de woning meer waard wordt. In deze tijd waarin alles duurzaam moet zijn en de energieprijzen torenhoog zijn, is een duurzame woning simpelweg meer waard dan een minder duurzame woning. Maar hoe verduurzaamt u uw woning dan precies? Daarvoor zijn er natuurlijk meerdere manieren. Denk aan zonnepanelen, een warmtepomp aanschaffen of uw zolder isoleren, maar ook het plaatsen van kunststof kozijnen draagt bij aan de verduurzaming van uw woning.

Hoeveel waardevermeerdering kunststof kozijnen

Neem als voorbeeld enerzijds een woning met rotte houten kozijnen die enkel glas hebben en anderzijds een soortgelijke woning, maar dan met kunststof kozijnen en HR++ glas. De woning met kunststof kozijnen en HR++ glas zal meer waard zijn. Hoeveel waardevermeerdering de kunststof kozijnen precies bijdragen is niet te zeggen. Hierbij geldt natuurlijk wel hoe slechter de isolatiewaarde van de oude situatie, hoe hoger de waardevermeerdering in de nieuwe situatie.

Kunststof kozijnen zijn ook een meerwaarde voor u als bewoner

Grote kans dus dat kunststof kozijnen in uw woning bijdragen aan een hogere waarde van uw woning. Dat is natuurlijk heel fijn als u uw woning bijvoorbeeld wilt verkopen, maar wat als u dat niet van plan bent? Het is natuurlijk een flinke investering, dus wat heeft u er dan zelf aan? Heel veel! U geniet namelijk van vele voordelen:

Nooit meer schuren en schilderen
Een van de redenen dat veel mensen afstappen van de traditionele houten kozijnen: het onderhoud. Om de 3 à 5 jaar moeten ze geschilderd worden en of u dat nu zelf gaat doen (tijdrovend) of uitbesteed aan een schilder (duur), het blijft een klus waar velen tegenop zien. Des te meer zult u genieten van kunststof kozijnen. Nooit meer schuren en schilderen, maar slechts één keer per jaar met een simpel sopje de kozijnen even afnemen is voldoende. Oftewel: kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk.

Een lagere energierekening
Kunststof kozijnen zijn dan wel een flinke investering, maar dit verdient u ook terug dankzij de uitstekende isolatiewaardes (en de besparing op de schilderkosten). Tijdens de koude dagen zult u de verwarming lager kunnen zetten, waardoor uw energiekosten zullen afnemen. Niet alleen goed voor het milieu dus, maar ook voor uw portemonnee!

Wooncomfort en woongenot
De laatste, maar zeker niet de minste. Al met al dragen kunststof kozijnen bij aan het wooncomfort en uw woongenot. Geen gedoe meer met schuren en schilderen. Een aangename temperatuur in de zomer en lekker warm in de winter dankzij de uitstekende isolatiewaarde. Maar ook een lange levensduur, waardoor u er tientallen jaren geen omkijken meer naar heeft en een veilig gevoel dankzij de goede inbraakwerendheid.

Wat verhoogt de waarde van uw huis nog meer?

Verduurzamen is natuurlijk niet de enige manier om de waarde van uw huis te verhogen. Als u nog meer zaken wilt aanpakken om meerwaarde voor uw huis te creëren, kunt u bijvoorbeeld denken aan een dakkapel(renovatie), verbouwing (bijvoorbeeld de keuken) of aanbouw.

Ziet u de meerwaarde van kunststof kozijnen ook in?

Neem gerust contact op en maak een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs om te kijken naar de mogelijkheden voor kunststof kozijnen, ramen en deuren voor uw woning. Zij adviseren u graag en geven u een aanbieding op maat.

Verhoog de waarde van uw woning!

Door ons contactformulier in te vullen, kunnen onze medewerkers contact met u opnemen. Zij helpen u graag verder. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico