Subsidie kunststof kozijnen 2022

Goed nieuws! Ook in 2022 is er weer subsidie beschikbaar voor de aanschaf van isolerende kunststof kozijnen. De subsidie loopt net als afgelopen jaar via de ISDE.
Woning met gevel voorzien van zwarte kunststof kozijnen

Update: Ook in 2024 kunt u via de ISDE subsidie aanvragen. Er is dan niet alleen subsidie beschikbaar voor het nemen van twee maatregelen, maar ook voor het nemen van één isolatiemaatregel! Lees in onze blog meer over de subsidie voor kunststof kozijnen in 2024.

Wees er snel bij: profiteer van onze EK-actie!

Scoor uw nieuwe kozijnen!

Zolang Nederland deelneemt aan het EK-voetbal, profiteert u nog van onze exclusieve EK-actie met korting én leuke giveaways.

Scoor nu uw nieuwe kozijnen - Benitech Kozijnen EK voetbal actie 2024

Méér subsidie voor het verduurzamen van uw woning in 2022!

Nog meer goed nieuws: in 2022 is er namelijk meer subsidie beschikbaar dan in 2021! De overheid heeft niet alleen het totale budget van de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) verhoogd, ook de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen zijn verhoogd voor 2022.

Betaalbaar, flexibel én gemakkelijk

Al vanaf 49 euro per maand.

In totaal is er €228 miljoen beschikbaar voor de ISDE. Dit geld is beschikbaar voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen, de aanschaf van warmtepompen, de aanschaf van zonneboilers en aansluiting op het warmtenet.

Voor het nemen van isolatiemaatregelen in 2022 zijn de subsidiebedragen per m² verhoogd. Zo is het subsidiebedrag per m² voor HR++ glas in 2022 €53, terwijl het in 2021 nog €35 was. En voor kozijnpanelen is het subsidiebedrag per m² gestegen van €15 in 2021 naar €23 in 2022. Door deze verhoogde subsidie voor kunststof kozijnen in 2022 kunt u dus nog voordeliger kunststof kozijnen aanschaffen!

Maatregelen
Subsidiebedrag per m² in 2022
HR++ glas
€53
- Kozijnpanelen / panelen in kozijn
€23
- Isolerende deur
€53
Triple glas
€150
- Kozijnpanelen / panelen in kozijn
€115
- Isolerende deur
€150
Vrouw met kop drinken kijkt genietend naar buiten door raam met kunststof kozijnen

De voorwaarden voor subsidie kunststof kozijnen 2022

Om in aanmerking te komen voor de subsidie heeft de overheid natuurlijk een aantal voorwaarden opgesteld. Deze voorwaarden zijn hetzelfde als vorig jaar. Een aantal belangrijke voorwaarden zijn bijvoorbeeld:

  • U bent eigenaar van de woning waar de maatregelen worden genomen én de woning is uw hoofdverblijf.
  • U laat de maatregelen door een bedrijf uitvoeren.
  • De genomen maatregelen voldoen aan de eisen vastgesteld door de RVO. Zo is er voor HR-glas een maximale U-waarde en een minimaal aantal m² vastgesteld.
  • Isolatiemaatregelen worden uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • U laat minimaal 2 maatregelen uitvoeren. U kunt dus bijvoorbeeld 2 isolatiemaatregelen nemen of 1 isolatiemaatregel in combinatie met 1 ander type maatregel van de ISDE (aanschaf van warmtepomp, aanschaf van zonneboiler of aansluiting op warmtenet).

Bent u van plan om alleen isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas aan te schaffen en geen andere maatregel te treffen die onder de ISDE valt? Dan komt u in 2023 in aanmerking voor de subsidie! Vanaf 2023 is er namelijk ook subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die één isolatiemaatregel hebben laten uitvoeren ná april 2022. In onze blog leest u meer over de subsidie voor kunststof kozijnen in 2023.

Voor alle subsidievoorwaarden verwijzen we u graag naar de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier vindt u alle informatie over de ISDE subsidie voor 2022.

Vanaf wanneer kan ik subsidie aanvragen en hoe doe ik dat?

De verhoogde subsidiebedragen zijn geldig voor isolatiemaatregelen die in 2022 worden uitgevoerd. De aanvraag voor deze verhoogde subsidiebedragen kunt u vanaf 24 januari 2022 indienen via de RVO website.

Op zoek naar geschikte kunststof kozijnen voor subsidie?

De Veka en Schüco kunststof kozijnen van Benitech zijn van uitstekende kwaliteit en beschikken over uitstekende isolatiewaardes. Onze kunststof kozijnen worden daarnaast standaard voorzien van het isolerende HR++ glas. Dankzij deze uitstekende isolatie voldoen onze kunststof kozijnen aan de voorwaarden van de ISDE. Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat voor kunststof kozijnen waarbij ze u ook meer kunnen vertellen over de subsidie en de mogelijkheden voor u.

Investeer slim met onze kunststof kozijnen - Subsidie beschikbaar!

Wilt u profiteren van de subsidie voor kunststof kozijnen? Vul ons formulier in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat en ontdek hoe wij uw huis kunnen verbeteren met onze hoogwaardige kunststof kozijnen.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Wat vinden onze klanten van ons?

Klantreviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Ontdek hun reviews en laat u inspireren door echte verhalen!

Overzicht reviewscore Benitech Kozijnen en 2 reviews uit juni 2024
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico