Wat kosten kunststof kozijnen?

Het lijkt een makkelijke vraag met een makkelijk antwoord. Dit is helaas niet het geval. De prijs van kunststof kozijnen is zeer variërend door de vele verschillende mogelijkheden die er zijn.
Wat kosten kunststof kozijnen? - Illustratie van een kunststof kozijn met rond dwarrelend geld

Prijsindicatie

Wij begrijpen ook wel dat u heel nieuwsgierig bent naar de kosten, maar het is onmogelijk om een goede prijsindicatie te geven. Zoals u ongetwijfeld zult weten, zijn kunststof kozijnen in ieder geval geen goedkope uitgave. U kunt het beste een aanbieding op maat aanvragen om een indicatie te krijgen van de kosten van uw klus.

Grote prijsverschillen door kunststof kozijnen op maat

Het geven van een prijsindicatie is voornamelijk lastig doordat kunststof kozijnen op maat worden gemaakt. Dit betekent dat klanten zelf kunnen kiezen voor onder andere:

  • Het glas: kiest u bijvoorbeeld voor dubbel glas of driedubbel glas.
  • De stijl: de keuze voor bijvoorbeeld houtlook zal de prijs hoger laten uitvallen.
  • De grootte van de kozijnen: hoe groter de kozijnen zijn, hoe meer materiaal er nodig is en hoe meer de kozijnen zullen kosten.
  • Het aantal kozijnen: in de meeste gevallen zal het in verhouding voordeliger zijn om meer kozijnen af te nemen.
  • De ramen: een vast raam is bijvoorbeeld goedkoper dan een draaikiepraam.

Elk van deze keuzes brengt andere kosten met zich mee.

Prijsverschillen tussen aanbieders

Zodra u offertes gaat aanvragen, zult u ook zien dat de Financieren van kunststof kozijnen* zijn voor dezelfde opdracht. Het lijkt misschien exact dezelfde opdracht, maar dit is niet altijd het geval. Het verschil zit bijvoorbeeld in montage op stelkozijnen (als dit mogelijk is*) of stompe montage en het soort merk dat wordt geleverd. Als de ene aanbieder bijvoorbeeld zonder stelkozijnen monteert en een B-merk plaatst en de andere aanbieder met stelkozijnen monteert en een A-merk plaatst, is het prijsverschil gemakkelijk te verklaren.

Kosten vergelijken

Als u een of meerdere offertes aanvraagt, krijgt u een idee van hoeveel kunststof kozijnen kosten. Een bijkomend voordeel is dat u dan meteen de offertes en daarmee de kosten met elkaar kunt vergelijken. Het vergelijken van de verschillende offertes is ook zeker aan te raden. Allereerst kunt u dus vergelijken op bijvoorbeeld de montagewijze en het merk kunststof kozijn dat wordt geplaatst.

Vrouw met kop drinken kijkt genietend naar buiten door raam met kunststof kozijnen

Daarnaast kunt u natuurlijk kijken welke offerte het meest voordelig is. Echter, de goedkoopste offerte is niet altijd de beste keuze. Het is verstandig om ook te kijken naar bijkomende voordelen zoals service en garantie, betaaltermijnen en betalingsmogelijkheden. Bij sommige aanbieders wordt namelijk zonder aanbetaling gewerkt en het is tegenwoordig ook mogelijk om de kunststof kozijnen per maand te betalen.

Met kunststof kozijnen bespaart u op de kosten

Zoals gezegd, kunststof kozijnen zijn zeker geen goedkope uitgave. Bedenk echter wel dat u met de aanschaf van kunststof kozijnen ook kosten gaat besparen. Denk bijvoorbeeld aan de energierekening die lager zal uitvallen en de onderhoudskosten die beperkt zullen blijven.

Een aanbieding op maat van Benitech

Als u geïnteresseerd bent in kunststof kozijnen voorzien wij u graag van een offerte op maat. Na het invullen van ons contactformulier neemt een van onze callcentermedewerkers contact met u op om een afspraak bij u thuis te plannen met een adviseur. Tijdens dit gesprek worden al uw wensen besproken en kunt u uw vragen stellen. Uiteindelijk wordt u na het gesprek voorzien van een aanbieding op maat.

Benieuwd naar wat het u gaat kosten?

Vul dan ons formulier in! Zo kunnen onze medewerkers contact met u opnemen en ontvangt u een aanbieding op maat. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico