Kunststof kozijnen isolatie

Kunststof is al jarenlang een uitstekend isolerend materiaal voor kozijnen. Doordat de vraag naar kunststof kozijnen blijft stijgen staat de innovatie hiervan ook niet stil.

De hoge isolatiewaarden zijn niet alleen voordelig tegen de kou. Maar ook in de zomer blijft uw woning langer koel en zult u minder geluidshinder ervaren van buitenaf.

De isolatie van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben een betere isolatiewaarde dan houten of aluminium kozijnen. Dit kunt u zien aan de bijbehorende U-waarde: hoe lager de waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Deze uitstekende isolatiewaarde is voor veel mensen het overwegen waard om kunststof kozijnen aan te schaffen. Gemiddeld beschikken houten kozijnen over een U-waarde van 2,4. In vergelijking met kunststof kozijnen die beschikken over een isolatiewaarde van 1,2. Hieruit valt te concluderen dat kunststof kozijnen u betere isolatie bieden. Voor meer informatie over de isolatiewaarden van kozijnen verwijzen wij u graag door naar onze pagina van: isolatiewaarden voor kozijnen.

Kunststof kozijnen in combinatie met HR++glas. Door middel van deze combinatie komen de kunststof kozijnen het best tot zijn recht. De isolatiewaarde van beide materialen komen met elkaar overeen, waardoor zij elkaar het best aanvullen. Profiteer nu tijdelijk van gratis HR++ glas en bijpassende horren bij aanschaf van kunststof kozijnen.

Voordelen van kunststof kozijnen

Naast dat de kunststof kozijnen een goede isolatie bieden, hebben zij nog meer voordelen in vergelijking met houten of aluminium kozijnen. De levensduur van kunststof kozijnen is gemiddeld tussen de 50 en 70 jaar. Bij houten kozijnen ligt de gemiddelde levensduur op ongeveer 40 jaar. Kunststof kozijnen staan bekend als zeer onderhoudsvrije kozijnen. Deze kozijnen hoeven niet elke 3 tot 5 jaar opnieuw geschilderd te worden. Bij houten kozijnen is dit wel het geval. Bij kunststof kozijnen volstaat het onderhoud al wanneer er een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt plaatsvindt. Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam en milieuvriendelijk. Dit is vanwege het feit dat er bij het productieproces en het onderhoud weinig schadelijke stoffen vrij komen. Ook is kunststof gemakkelijk te hergebruiken. Al deze factoren zorgen ervoor dat kunststof kozijnen een goede optie is voor het milieu en uw portemonnee.

Waarom kiezen voor Benitech?

  • Gratis en vrijblijvende aanbieding op maat
  • Wij werken uitsluitend met de A-merken Veka en Schüco
  • Wij werken met onze eigen VCA-gecertificeerde vakmensen
  • Wij bieden u altijd 20 jaar service, garantie en nazorg
  • Betaling in termijnen mogelijk met het Benitech betaalplan
  • Bij ons betaalt u pas na montage
  • Wij verzorgen het gehele traject van A tot Z

Neem contact met mij op!

Door middel van het invullen van ons contactformulier nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor meer informatie of het plannen van een afspraak.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico