Kunststof kozijnen nadelen

Bij Benitech werken wij uitsluitend met kunststof kozijnen. Dit doen wij natuurlijk niet voor niets. Naast de vele voordelen van kunststof kozijnen, hangen er hier echter ook een paar nadelen aan.

Benitech informeert u graag over de nadelen van kunststof kozijnen zodat u aan de hand van deze informatie een weloverwogen beslissing kunt maken.

De nadelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen beschikken over enkele nadelen. De nadelen die u kunt ervaren wanneer u in het bezit bent van kunststof kozijnen bestaan voornamelijk uit de uitstraling en dat het geen mogelijkheid is om te boren in uw kozijnen.

Uitstraling van uw kunststof kozijnen

Het beoordelen van de uitstraling is voor iedereen natuurlijk een persoonlijke kwestie. Er zijn mensen die liever niet voor kunststof kozijnen gaan omdat het niet de uitstraling heeft van houten kozijnen. Echter is het nu mogelijk om kunststof kozijnen te krijgen met de uitstraling van houten kozijnen. Dit kan door middel van onze nieuwe kunststof kozijnen die beschikken over een houtnerf folie. Zo profiteert u van alle voordelen van kunststof kozijnen en geniet u van de uitstraling van houten kozijnen. Een ander nadeel wat u kunt ervaren aan kunststof kozijnen is dat de kleur niet veranderd kan worden. Bij houten kozijnen kun je deze opnieuw schilderen en bij kunststof kozijnen is dit geen optie.

Hiernaast is het dus geen mogelijkheid om te boren in uw kunststof kozijn. Dit zorgt ervoor dat u geen zonnescherm of rolluik kunt bevestigen aan uw kozijn. Maar hiervoor zijn natuurlijk oplossingen voor zodat u dit alsnog indirect kunt verbinden met uw kozijn. Let wel op! Wanneer u gaat boren in uw kunststof kozijnen kan dit de levensduur en de isolatiewaarde negatief beïnvloeden.

Gebouw met kunststof kozijnen - voordelen kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen

Om natuurlijk een weloverwogen keus te maken moet u van beide materialen de voor- en nadelen weten. In tegenstelling tot houten kozijnen, gaan kunststof kozijnen bijna twee keer zo lang mee. De isolatiewaarde van kunststof ligt hoger en hierdoor zult u veel op uw maandelijkse energiekosten besparen. Hiernaast is het onderhouden van kunststof kozijnen zeer gemakkelijk. Het onderhoud volstaat al wanneer er een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt plaatsvindt. Ook zijn kunststof kozijnen zeer duurzaam en inbraak werend. Het aanschaffen van kunststof kozijnen is een duurzame investering voor het milieu en uw portemonnee.

En wat zijn de nadelen van houten kozijnen?

Waarom kiezen voor Benitech?

Meer informatie over kunststof kozijnen?

Door het invullen van ons contactformulier nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. We vertellen u graag alles over de kunststof kozijnen nadelen en voordelen. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico