Subsidie kunststof kozijnen 2022 aanvragen

Update: het aanvraagsysteem voor de kunststof kozijnen subsidie van 2022 is gesloten.

Update kunststof kozijnen subsidie: Tot 12 maanden na het nemen van de maatregelen kunt u de subsidie aanvragen. Heeft u in 2022 maatregelen genomen? Dan is het dus helaas niet meer mogelijk om hiervoor subsidie aan te vragen. Voor 2024 is er wel weer subsidie voor kunststof kozijnen beschikbaar.

Bent u van plan om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas? Dat kan! De ISDE subsidie 2022 van de RVO is namelijk uitgebreid met isolatiemaatregelen. Maar hoe kunt u deze subsidie voor kunststof kozijnen 2022 aanvragen? Dat leggen we graag aan u uit.

Voordat u subsidie aanvraagt

Het is belangrijk dat u eerst een aantal andere stappen doorloopt vóórdat u start met subsidie kunststof kozijnen 2022 aanvragen.

 1. Kiezen van 2 maatregelen
 2. Oriëntatiefase: met welk bedrijf gaat u in zee?
 3. Maatregelenlijst controleren
 4. Aankoop
 5. Uitvoering

Allereerst is het belangrijk dat u voor uzelf duidelijk heeft welke 2 (isolatie)maatregelen u gaat nemen om de subsidie aan te vragen. Met het nemen van 1 maatregel komt u namelijk niet in aanmerking voor de subsidie. Alleen het vervangen van uw kozijnen is dus niet voldoende. Update: voor de ISDE subsidie in 2023 is dit wel voldoende. Ook als de isolatiemaatregel ná 2 april 2022 is uitgevoerd kunt u hiervoor in 2023 subsidie aanvragen. Zodra u duidelijk heeft welke twee maatregelen u laat uitvoeren start een van de belangrijkste fases: de oriëntatiefase.

In deze oriëntatiefase gaat u partijen vergelijken om uit te zoeken waar u de kunststof kozijnen gaat kopen. Belangrijk is om goed uit te zoeken of de producten van de partij met wie u in zee gaat ook voldoet aan de voorwaarden. Voordat u tot de definitieve koop overgaat doet u er dan ook goed aan om in de maatregelenlijst van de ISDE te controleren of uw aankoop in deze lijst staat. Het bedrijf waar u de kunststof kozijnen wil kopen, kan u dit vaak ook vertellen.

Heeft u alles gecontroleerd en komt u in aanmerking voor de subsidie? Dan kunt u overgaan tot koop en kan de partij met wie u in zee gaat de (isolatie)maatregelen uitvoeren.

Stappenplan subsidie kunststof kozijnen 2022 aanvragen

Als u de bovenstaande stappen heeft doorlopen is het tijd voor de aanvraag. Dit betekent dus dat subsidie kunststof kozijnen 2022 aanvragen pas kan nádat de maatregelen zijn uitgevoerd. Belangrijk is wel dat de subsidieaanvraag uiterlijk 12 maanden na de uitvoering is ingediend. Voor het aanvragen van de subsidie onderneemt u de volgende stappen:

 1. Log met uw DigiD in op het eLoket via de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).
 2. Lever de gevraagde formulieren en informatie aan, o.a.:
  1. Factuur en betaalbewijs
  2. Aanschafdatum, datum van montage en datum van betaling
  3. Product details (denk bijvoorbeeld aan merk en isolatiewaarde)
  4. Aantal m² glas
  5. Uw eigen persoonlijke gegevens zoals naam en adres
  6. Gegevens van het bedrijf dat de maatregelen heeft uitgevoerd
 3. Dien de subsidie aanvraag in.

Voor meer informatie over het aanvragen van de subsidie kunststof kozijnen via de RVO verwijzen we u graag door naar de overheidswebsite met het volledige stappenplan voor subsidie kunststof kozijnen 2022 aanvragen.

En wat gebeurt er na de subsidie aanvraag?

Zodra u de subsidie aanvraag heeft ingediend, zult u een bevestiging ontvangen en wordt uw aanvraag in behandeling genomen. De RVO streeft ernaar om uw aanvraag binnen 8 weken af te handelen.

Zoekt u nog geschikte kunststof kozijnen voor uw subsidie?

Wilt u subsidie kunststof kozijnen 2022 aanvragen en zoekt u hiervoor geschikte kunststof kozijnen met glas? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Onze Veka en Schüco kunststof kozijnen zijn van topkwaliteit en worden standaard voorzien van HR++ glas. Hiermee voldoen onze kunststof kozijnen aan de voorwaarden die de ISDE stelt.

 • Kunststof kozijnen inclusief levering én montage (volledig afgewerkt binnen én buiten)
 • Maandelijks betalen mogelijk
 • 20 jaar garantie en service
 • Producten en montage volgens de strengste kwaliteitseisen

Kunststof kozijnen voor subsidie

Wilt u meer informatie of wilt u een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat ontvangen? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder!

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico