Dé 4 redenen om houten kozijnen te vervangen door kunststof

Is het tijd om uw oude houten kozijnen te vervangen? Kies dan voor kunststof kozijnen! Tegenwoordig verkiezen veel mensen kunststof boven houten kozijnen en dat is niet voor niets.
Houten kozijnen vervangen door kunststof - Tweedeling met links oude houten kozijnen en rechts nieuwe kunststof kozijnen

1. Kunststof kozijnen blijven de gehele levensduur mooi zonder veel onderhoud

Het grootste nadeel van houten kozijnen is het vele onderhoud dat nodig is om de kozijnen mooi te houden. Hout wordt namelijk sterk aangetast door de verschillende weersomstandigheden en daarom heeft hout bescherming nodig. Dit betekent dat u het kozijn regelmatig moet schoonmaken. Daarnaast is het ook noodzakelijk om het kozijn eens in de vijf jaar te schilderen. Kunststof kozijnen hebben daarentegen vrijwel geen onderhoud nodig. Uw kozijnen behouden de gehele levensduur hun uitstraling zonder dat u er veel omkijken naar heeft.

2. Met kunststof kozijnen verduurzaamt u uw woning

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een steeds belangrijkere rol in ons leven. Duurzame energie, duurzame materialen, maar ook duurzaam wonen zijn belangrijke thema’s. Met kunststof kozijnen bent u beter in staat om uw woning te verduurzamen dan met houten kozijnen. Door houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen zorgt u ervoor dat uw woning beter geïsoleerd is en hoeft u minder vaak de verwarming aan te zetten. Hierdoor verbruikt u minder energie en leeft u dus duurzamer! Dit komt omdat kunststof kozijnen over het algemeen betere isolatiewaarden hebben dan houten kozijnen. Daarnaast komen er bij het onderhoud van houten kozijnen schadelijke stoffen vrij die slecht zijn voor het milieu, terwijl dit bij kunststof kozijnen niet het geval is. Denk bijvoorbeeld eens aan alle schadelijke stoffen die vrijkomen wanneer de houten kozijnen geschilderd worden.

3. Geniet langer van uw kozijnen

Kunststof kozijnen hebben een langere levensduur dan zachthouten kozijnen. Als u ervoor kiest om uw houten kozijnen te laten vervangen door nieuwe houten kozijnen heeft u een grote kans dat u in uw leven nogmaals de kozijnen van de woning moet vervangen. Echter, als u kiest om uw houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen hoeft u de rest van uw leven niet meer te investeren in nieuwe kozijnen voor de woning.

4. Kunststof kozijnen zijn een meerwaarde voor uw woning

Doordat kunststof kozijnen vele voordelen te bieden hebben, zijn ze ook een echte meerwaarde voor uw woning. Dit is ideaal wanneer u uw woning in de toekomst wilt verkopen. Een woning met kunststof kozijnen wordt over het algemeen namelijk sneller verkocht dan een woning met houten kozijnen. Dit komt onder andere doordat er tegenwoordig veel waarde wordt gehecht aan onderhoudsarme kozijnen.

Bent u ook overtuigd om uw houten kozijnen te vervangen voor kunststof?

Heeft u besloten om uw oude houten kozijnen te vervangen door kunststof? Wij helpen u graag verder! Vul ons contactformulier in voor meer informatie en een geheel vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Vervang uw houten kozijnen door kunststof!

Vul ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over

Veel gestelde vragen over de redenen om houten kozijnen te vervangen door kunststof

1. Wat kost het om mijn houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen?

Bij Benitech werken we met een adviesgesprek aan huis. Dit betekent dat wij op voorhand geen prijzen aan u kunnen geven. Tijdens dit gratis en vrijblijvende gesprek bij u thuis, kunt u samen met de adviseur de wensen en mogelijkheden bespreken. Aan het eind van de afspraak ontvangt u een aanbieding op maat.

2. Welke stijlen en kleuren zijn er beschikbaar wanneer ik mijn houten kozijnen vervang voor kunststof?

Wij bieden kunststof kozijnen aan in verschillende RAL kleuren. Voor de binnenkant van uw kozijnen leveren wij standaard wit of crème. Het is bij ons ook mogelijk om te kiezen voor kunststof kozijnen met houtnerf. Zo kunt u het uiterlijk van houten kozijnen creëren, maar geniet u van de voordelen van kunststof kozijnen.

3. Kan ik subsidies krijgen voor het vervangen van houten kozijnen door kunststof?

Net als in voorgaande jaren kunnen woningeigenaren via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie aanvragen voor diverse isolatiemaatregelen, zoals het aanschaffen van isolerende kunststof kozijnen met isolerend HR++ glas.

Wat vinden onze klanten van ons?

Klantreviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Ontdek hun reviews en laat u inspireren door echte verhalen!

Overzicht reviewscore Benitech Kozijnen en 2 reviews uit juni 2024
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico