De woontrends voor 2020

2019 is alweer bijna ten einde en dat betekent dat alle lijstjes met trends voor 2020 alweer volop aanwezig zijn. Een lijstje met de woontrends kan dan natuurlijk niet ontbreken.

Zijn er trends op het gebied van kozijnen, ramen of deuren? Lees snel verder!

1. Kozijnen in grijstinten, antraciet en zwart

De eerste trend is een trend die ook al in 2019 naar voren kwam, namelijk de kleur van de kozijnen. Waar kozijnen eerst altijd standaard wit of crème waren, zijn de grijstinten en donkere kleuren de laatste jaren in opkomst. Ook in 2020 zullen kozijnen met grijstinten, antraciet en zwarte kozijnen een belangrijke trend zijn en dit zal hoogstwaarschijnlijk de komende jaren ook nog zo blijven.

De grijstinten, antraciet en zwarte kozijnen zijn met name populair, omdat de kleuren zorgen voor een moderne stijl en ze gemakkelijk te combineren zijn met andere kleuren. Deze trend geldt echter niet alleen voor kozijnen, maar ook bij voor-, achter- en garagedeuren en ramen wordt deze kleur steeds populairder.

2. Duurzaam wonen

Duurzaamheid is en blijft een populair onderwerp. Dit is al jaren zo, maar duurzaam wonen is pas sinds kort sterk in opkomst. Steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van duurzaam leven en dit zal in 2020 meer dan ooit terugkomen in huis.

Bij de trend duurzaam wonen zult u waarschijnlijk al snel denken aan energiebesparende maatregelen en daarmee bijvoorbeeld aan het aanschaffen van zonnepanelen of de verwarming wat vaker lager zetten. Er wordt echter niet zo snel aan kunststof kozijnen gedacht, maar ook het aanschaffen van kunststof kozijnen is een energiebesparende maatregel doordat ze zorgen voor een zeer goede isolatie van uw woning. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Met kunststof kozijnen kunt u namelijk enorm op uw energiekosten besparen.

Kunststof kozijnen zijn echter niet alleen duurzaam omdat ze energiebesparend zijn, ze zijn bijvoorbeeld ook nog eens recyclebaar, ze hebben een lange levensduur én zijn onderhoudsvriendelijk. Dit betekent dus dat u met het aanschaffen van kunststof kozijnen kiest voor duurzamer wonen.

3. Natuurlijke kleuren en materialen

Deze trend houdt verband met de vorige trend: bij duurzaam wordt er namelijk al snel gedacht aan natuurlijke kleuren en materialen, zoals hout(kleuren). Deze trend geldt dus ook voor kozijnen. Echter, houten kozijnen zijn niet zo duurzaam als kunststof kozijnen en daarmee staat deze trend wat betreft kozijnen haaks op de trend duurzaamheid, maar hier is wel een oplossing voor. Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig namelijk in houtlook te verkrijgen en daarmee kunt u duurzaam wonen én meegaan met de trend van natuurlijke kleuren en materialen.

4. Huis en tuin: één geheel

Een andere trend is dat huis en tuin steeds meer bij elkaar betrokken worden. Dit kan worden gedaan met behulp van openslaande kunststof tuindeuren. Hiermee creëert u één geheel en kunt u binnen optimaal genieten van buiten en andersom. Met de openslaande deuren betrekt u niet alleen uw huis en tuin bij elkaar door de grote doorgang, maar u kunt ook genieten van meer lichtinval waardoor de woonruimte optisch wordt vergroot en u kunt genieten van meer frisse lucht.

Voor welke trend gaat u?

Deze trends zijn natuurlijk niet leidend. Daarnaast is er voor bijna elke trend wel een tegenhanger, waardoor u nooit met alle trends mee kunt gaan. Kunststof kozijnen gaan heel lang mee en het is daarom wel verstandig om ook echt uw eigen wensen mee te nemen en niet alleen op de trends af te gaan.

Bent u geïnspireerd geraakt door de trends en wilt u nieuwe kunststof kozijnen aanschaffen? Vraag dan een gratis offerte aan bij Benitech. Eén van onze adviseurs zal dan geheel vrijblijvend bij u langskomen voor een persoonlijk advies op maat en zal u na afloop een offerte op maat aanbieden.

Ik wil een aanbieding op maat

Plan vandaag nog een afspraak in. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico