De woontrends voor 2021

Het einde van 2020 nadert en alle lijstjes met trends voor 2021 komen weer tevoorschijn. Ook dit jaar kijkt Benitech weer vooruit naar de woontrends voor ramen, deuren en kozijnen in 2021!

En de woontrends voor 2021 zijn nu misschien nog wel belangrijker dan ooit. Juist op dit moment nu wel veel thuis zijn, beseffen we hoe belangrijk het is dat thuis een plek is om gelukkig te zijn. Een mooie tijd dus om uw woning helemaal te stylen naar uw wensen én de trends.

De trends van 2020 vs. 2021

De trends die voor 2020 werden voorspeld, zijn ook weer een trend voor 2021. Zo komt duurzaamheid, net als vele andere jaren, ook in 2021 weer terug. Daarnaast zijn het gebruik van natuurlijke materialen en het maken van één geheel tussen huis en tuin ook het komende jaar weer een trend. De trends voor 2021 mogen dan lijken op die van 2020, ze zijn wel nét wat anders.

Trend 1: Donkerblauwe kleuren en donkere accenten

Een nieuwe trend voor 2021 is het gebruik van donkerblauwe kleuren. Voor afgelopen jaar waren de kleuren zwart, antraciet en grijstinten een trend, maar dit jaar is donkerblauw dé kleur. Dat wil overigens niet zeggen dat kozijnen in zwart, antraciet en grijstinten niet meer kunnen, ook deze kleuren zullen namelijk nog populair blijven.

De trend om donkerblauwe kleuren te gebruiken kan in de gehele woning toegepast worden, in zowel het interieur als exterieur. Van het schilderen van een muur in donkerblauw, tot meubels in een donkerblauwe kleur of donkerblauwe kozijnen en/of deuren aan de buitenkant van uw woning: alles is mogelijk! Door donkere accenten in de woning toe te passen wordt er meer warmte gecreëerd en deze kleuren zijn ook nog eens ideaal te combineren met andere kleuren!

Trend 2: Duurzaamheid

Duurzaamheid is al jaren een belangrijke trend op verschillende gebieden. Zo ook bij kozijnen, ramen en deuren. Dit jaar zal de duurzaamheid echter een nóg belangrijkere trend zijn dan andere jaren. Niet alleen consumenten houden zich namelijk bezig met duurzamer leven, ook de overheid zet zich elk jaar meer in om duurzamer wonen te promoten. Met het klimaatplan in het vooruitzicht, waar in 2021 mee wordt gestart, zal de inzet van de overheid nóg groter worden.

Bij deze trend is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van materialen die op verschillende vlakken duurzaam zijn. Dit betekent bijvoorbeeld een duurzame productie, duurzaam tijdens de levensduur en recyclebaar. Daarnaast gaat deze trend niet alleen om duurzame materialen in huis halen. Het gaat ook om duurzaam wonen, een goede isolatie en duurzaam omgaan met energie.

Kunststof kozijnen sluiten perfect aan op deze trend. Kunststof kozijnen zijn een duurzamer product dan houten of aluminium kozijnen. Daarnaast zorgen de uitstekende isolatiewaardes ervoor dat u duurzamer kunt wonen en kunt besparen op energie. Er is dan ook niet voor niets subsidie beschikbaar voor de aanschaf van kunststof kozijnen.

Trend 3: Natuurlijke kleuren en materialen

Houtlook kunststof kozijnHet gebruik van natuurlijke kleuren en materialen is ook een belangrijke trend voor 2021. Ook hierbij geldt dat het overal in het huis toegepast kan worden. Van de meubels tot de muur en de deuren en kozijnen. En niet te vergeten, ook de planten horen bij deze trend. Hoe meer planten in huis, hoe beter! Hier zien we dan ook weer de trend van 2020 terugkomen. U kunt uw huis en tuin namelijk eenvoudig bij elkaar betrekken door middel van openslaande deuren of een schuifpui. Hiermee worden huis en tuin één en haalt u eenvoudig de natuur in huis.

Bij natuurlijke kleuren en materialen denkt u natuurlijk snel aan houten kunststof kozijnen, deze passen qua uiterlijk namelijk perfect in de trend. Het grootste nadeel is echter dat houten kozijnen een stuk minder duurzaam zijn dan kunststof kozijnen. Dit hoeft echter geen probleem te zijn. Kunststof kozijnen zijn namelijk in vele verschillende kleuren te verkrijgen en zelfs in houtnerf. Zo heeft u alsnog de natuurlijke kleuren en uitstraling, maar geniet u van de voordelen van kunststof.

Welke trend voor 2021 past bij u?

Bent u helemaal weg van een trend? Ga dan aan de slag! U kunt het eenvoudig doen met kleine details in uw woning, maar u kunt het ook grootster aanpassen en de kozijnen en deuren aanpassen aan de trends. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om er eerst goed over na te denken en niet alleen maar op de trends af te gaan en ook uw eigen wensen mee te nemen. Een muur kunt u eenvoudig weer van kleur veranderen, maar kunststof kozijnen en deuren gaan jarenlang mee en zijn bijvoorbeeld niet eenvoudig van kleur te veranderen.

Vervang uw ramen, deuren en kozijnen in 2021!

Benitech Kozijnen levert en monteert kunststof kozijnen van de topmerken Schüco en Veka. Dit zijn duurzame kwaliteitskozijnen waar u jarenlang van kunt genieten. De kozijnen zijn in vrijwel elke RAL kleur verkrijgbaar en worden volledig op maat gemaakt. Voor meer informatie, advies en een aanbieding op maat kunt u ons contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Tijd voor een upgrade?

Benitech biedt verschillende mogelijkheden? Wilt u hiervan profiteren? Vul dan ons contactformulier in. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico