Energiebesparing met kunststof kozijnen

We zijn tegenwoordig steeds bewuster van het feit dat het belangrijk is om energie te besparen en duurzamer te leven. En dat kan met kunststof kozijnen!

Dat we er steeds bewuster mee bezig zijn blijkt ook uit de aanvragen die we binnen krijgen voor kunststof kozijnen. Steeds vaker horen we dat energiebesparing en daarmee verduurzaming een belangrijke reden is om de kozijnen te vervangen en te kiezen voor kunststof kozijnen. Wilt u ook nieuwe kunststof kozijnen om energie te besparen? Maak dan nu een afspraak met een van onze specialisten.

De goede isolatiewaarde van kunststof kozijnen zorgt voor energiebesparing

Zoals gezegd zijn er veel mensen op de hoogte van het feit dat het met kunststof kozijnen mogelijk is om energie te besparen. Als de huidige kozijnen in combinatie met het glas niet over een goede isolatiewaarde beschikken, gaat er namelijk veel onnodige warmte verloren. Hierdoor moet u dus ook onnodig veel energie stoken. Dit kunt u verhelpen door te kiezen voor kozijnen met goede isolatiewaardes. Kunststof kozijnen hebben zeer goede isolatiewaardes waardoor ze in staat zijn om uw woning beter te isoleren. Doordat er minder energie gestookt hoeft te worden en daarmee dus ook minder CO2 uitgestoten wordt, kunt u veel energie besparen.

De isolatiewaarde van kunststof kozijnen is erg goed en ook beter dan de isolatiewaarde van houten en aluminium kozijnen. Wel is het goed om te weten dat de verschillende soorten kozijnprofielen ook verschillende isolatiewaarden hebben. Dit komt doordat de profielen anders zijn opgebouwd. Zo dragen onder meer de luchtkamers bij aan de isolatiewaarde. Kunststof kozijnprofielen met 6 luchtkamers isoleren beter dan kunststof kozijnprofielen met 5 luchtkamers.

Om deze isolatiewaarde te bepalen kan er gekeken worden naar de U-waarde van het kozijnprofiel. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Hierbij geldt dat hoe lager de U-waarde is, hoe beter het kozijn isoleert. Kunststof kozijnen met een U-waarde lager dan 1,5 zijn kozijnen die zorgen voor een goede isolatie. De kwalitatieve Veka kunststof kozijnen van Benitech hebben een U-waarde van 1,2.

De meeste energie bespaart u bij het vervangen van oude kozijnen, ramen en deuren

De meeste warmte gaat verloren via ramen en deuren. Bij oude kozijnen en deuren die slecht isoleren zal u daarom in veel gevallen onnodig warmte verliezen. Het komt vaak voor dat er bij verouderde kozijnen sprake is van kieren en gaten waardoor het gaat tochten. Daarnaast is de isolatiewaarde van kozijnen in de loop van de tijd sterk verbeterd. De isolatiewaarde van de oude kozijnen zal dus hoogstwaarschijnlijk altijd al slechter zijn geweest dan die van de nieuwe kozijnen.

Door uw oude kozijnen te vervangen door nieuwe kunststof kozijnen met goede isolatiewaardes kunt u dus veel energie besparen, maar voor een optimale energiebesparing kunt u het beste naast de kozijnen ook het glas en de deuren vervangen. Ook hier gaat namelijk veel warmte verloren en dit voorkomt u door alles goed te isoleren. Het zou natuurlijk zonde zijn als u alleen de kozijnen vervangt en de kostbare warmte gaat alsnog verloren via bijvoorbeeld de deuren. Kiezen voor een gehele woningrenovatie zal dan ook de meeste energiebesparing voor u opleveren.

Voor het glas kunt u het beste kiezen voor hoogrendementsglas (HR-glas). Dit glas is beter in staat om te isoleren dan bijvoorbeeld enkel of dubbel glas. Ook hier geldt dat het zonde is om niet voor HR-glas te kiezen, omdat er anders alsnog onnodig warmte verloren gaat door het glas terwijl de kozijnen wel voor goede isolatie zorgen. Door kunststof kozijnen te combineren met HR++ glas geniet u van de beste isolatiewaardes en kunt u de meeste energie besparen.

Energie besparen met kunststof kozijnen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor u!

Veel mensen willen graag energie te besparen met de achterliggende gedachte om duurzamer te leven. Wat echter nog wel eens vergeten wordt, is dat energie besparen niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor u!

De overheid stimuleert al jaren energiebesparing en het verduurzamen van woningen. Er zijn dan vaak ook verschillende subsidieregelingen waar u gebruik van kunt maken. Isolerende kozijnen mogen dan wel duurder zijn dan minder goed isolerende kozijnen, maar met deze subsidie kunt u de isolerende kunststof kozijnen voordeliger aanschaffen. Zo kunt u energie besparen en duurzamer leven, maar geniet u ook voordeliger van de andere voorden van kunststof kozijnen; zoals meer wooncomfort en een betere uitstraling van uw woning.

Met isolerende kunststof kozijnen verliest u dus minder warmte, waardoor u ook minder hoeft te stoken. Nu wordt er snel gedacht dat deze energiebesparing zorgt voor minder CO2 uitstoot en daarom goed is voor het milieu, maar vaak wordt vergeten dat deze energiebesparing ook goed is voor uw portemonnee! Hoe minder u stookt, hoe lager uw energierekening zal uitvallen. U kunt tot wel 30% besparen op uw maandelijkse energierekening. Hierdoor kunt u vele euro’s per jaar op besparen en met deze kostenbesparing heeft u de kozijnen ook snel terugverdiend.

Als laatste zorgen de energiezuinige kozijnen ook voor een beter energielabel voor uw woning. Dit draagt op zijn beurt weer bij aan de verkoopwaarde van uw woning. Een goed geïsoleerde woning is namelijk meer geld waard. Mocht u uw woning in de toekomst willen verkopen, zal het daardoor makkelijker te verkopen zijn én meer geld opleveren.

Waar dient u nu precies op te letten bij het kopen van kozijnen voor energiebesparing?

Als u energie wilt besparen met nieuwe kunststof kozijnen zijn er een aantal onderdelen die belangrijk zijn om op te letten tijdens de aankoop en montage:

  1. Kijk goed naar de u-waarde van het kunststof kozijnen en zorg ervoor dat deze in ieder geval lager is dan 1,5.
  2. Het is belangrijk dat de kunststof kozijnen worden voorzien van HR-glas.
  3. Zorg ervoor dat de kozijnen worden gemonteerd op (kunststof) stelkozijnen*.
  4. Het is belangrijk dat de monteurs de kozijnen ook goed afwerken zodat er geen naden en kieren zijn tussen het kozijn en de muur.

Ja, ik wil energie besparen met kunststof kozijnen!

De kunststof kozijnen van Benitech zijn zeer geschikt om energie te besparen. Bent u geïnteresseerd in energiebesparende kunststof kozijnen van Benitech? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen contact met u op om een geheel vrijblijvende afspraak in te plannen met een van onze adviseurs.


* Montage op kunststof stelkozijnen is niet geschikt voor elke situatie. Een bouwkundig specialist bepaalt aan de hand van uw situatie de beste montagewijze. Voor meer informatie over wanneer montage op kunststof stelkozijnen wel en niet mogelijk is, kunt u onze informatiepagina over stelkozijnen bekijken.

Bespaar energiekosten met kunststof kozijnen!

Ontdek de mogelijkheden van kunststof kozijnen. Plan vandaag nog een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico