Kozijnen leveranciers

Welke kunststof kozijnen merken zijn er, wie verkoopt ze en waar moet u op letten? Een overzicht van de belangrijkste fabrikanten, merken en leveranciers.
Benitech bus met aanhanger voor een gerenoveerd huis

Als u online op zoek gaat naar kunststof kozijnen komt u vele verschillende merken, namen en termen tegen waardoor u gemakkelijk het overzicht kwijt kunt raken. Want wat zijn nu precies de merken, wie verkoopt deze merken en waar moet u op letten?

Fabrikanten en merken

Allereerst zijn er de fabrikanten van kunststof kozijnen. Deze fabrikanten maken profielen, waar later kozijnen van worden gemaakt. Deze profielen zijn dus de basis van de kozijnen en bepalen onder andere de isolatiewaarde en de kozijndiepte. De profielen hebben als merknaam de naam van de fabrikant en worden meestal verkocht door meerdere leveranciers.

Voorbeelden van fabrikanten die kozijnprofielen maken, zijn:

 • Finstral;
 • Weru;
 • Gayko;
 • Schüco;
 • Deceuninck;
 • Kömmerling;
 • Veka;
 • K-Vision.
Profielen van kunststof kozijnen

Waar moet u op letten bij de fabrikanten en merken?

Ondanks dat u hoogstwaarschijnlijk niet direct bij de fabrikanten of merken uw kozijnen aankoopt is het wel van belang om de verschillende fabrikanten en merken te vergelijken. Zij leveren namelijk de basis aan bij de leverancier waar u uw nieuwe kozijnen gaat kopen.

 • Soorten kozijnprofielen: voldoet het kozijnprofiel aan uw wensen en eisen? Elk kozijnprofiel heeft andere technische eigenschappen, zoals de isolatiewaarde, maar ook uiteenlopende uiterlijke kenmerken. Controleer dan ook goed of het profiel overeenkomt met wat u graag wil.
 • Kwaliteit: betreffen het kwalitatieve kozijnprofielen? Over het algemeen beschikken bekende merken, zoals de hierboven genoemde merken, over kwalitatieve kozijnen. U kunt het beste de technische eigenschappen van verschillende kozijnprofielen met elkaar vergelijken.

U hoeft dit niet bij de fabrikanten en merken te controleren. Dit kan ook vergeleken worden bij de verschillende leveranciers die bovenstaande merken en profielen aanbieden.

Kunststof kozijnen leveranciers

De profielen die door de fabrikanten worden gemaakt, worden door verschillende leveranciers verwerkt tot kunststof kozijnen. bij veel leveranciers komt het voor dat er meer dan één merk wordt verkocht. Voor zowel het profiel als het kozijn geldt dat deze van voldoende kwaliteit dienen te zijn. Het profiel kan nog zo goed zijn, maar als de leverancier het profiel niet op de juiste manier verwerkt, wordt de kwaliteit minder.

Waar moet u op letten bij de leveranciers?

Het verschil tussen de leveranciers zijn niet alleen de merken die worden aangeboden. Waar de ene leverancier alleen de kunststof kozijnen aanbiedt, verzorgt de andere leverancier alles van adviesgesprek tot het inmeten en tot het monteren van de kozijnen. Ook bij deze montage zijn verschillen. In veel gevallen is het verstandig om de montage door gecertificeerde monteurs te laten doen in plaats van zelf de kunststof kozijnen te monteren. Het plaatsen van kunststof kozijnen is namelijk geen gemakkelijke klus. Daarnaast verschilt bijvoorbeeld ook de service en garantie per leverancier.

Concreet kunt u de leveranciers het beste op de volgende punten controleren:

 • Montage: wordt er door het bedrijf zelf gemonteerd, zijn de monteurs gecertificeerd en wordt er op kunststof stelkozijnen geplaatst (als de situatie dit toelaat)?
 • Kunststof kozijnen op maat: kunt u zelf uitgebreide keuzes maken wat betreft kleur, grootte, folies enzovoort?
 • Prijs/kwaliteitverhouding: is de prijs in verhouding met de kwaliteit? U kunt beter niet altijd meteen voor de partij met de goedkoopste kunststof kozijnen gaan, maar de offertes vergelijken om te zien waar het prijsverschil vandaan komt. Vaak komt dan naar voren dat een duurdere partij ook daadwerkelijk betere kwaliteit aanbiedt.
 • Alles onder 1 dak: wordt alles door dezelfde partij gedaan of komen er in de loop van het proces ook andere partijen aan bod? Het beste is dat in ieder geval de adviseur, de inmeter en het montageteam van hetzelfde bedrijf zijn.
 • Garantie en service: welke garantie en service levert de leverancier?

Online kozijnen leveranciers

Naast de traditionele leveranciers zijn er tegenwoordig ook steeds meer leveranciers die alleen online werken. Kunststof kozijnen online bestellen lijkt heel goedkoop en gemakkelijk, maar dat is niet het geval. Het nadeel is namelijk dat u zelf de kozijnen moet inmeten, wat een heel precisiewerk is en gemakkelijk fout kan gaan. Daarnaast dient u in veel gevallen ook zelf de montage te verzorgen.

Traditionele leveranciers hebben als grote voordeel dat meestal alles wordt geregeld door het bedrijf zelf. Uw huis wordt bekeken voordat de bestellingen worden geplaatst en ook komt een professionele inmeter langs waardoor u zeker weet dat u over de juiste maat kozijnen beschikt. Daarnaast loopt u op deze manier zelf minder risico. Het bedrijf zelf verzorgt namelijk het inmeten en de montage, waardoor de eventuele fouten ook door hen opgelost dienen te worden.

Draaikiepraam waarbij je het hang en sluitwerk ziet

Leveranciers van hang- en sluitwerk

Bij de aankoop van nieuwe kunststof kozijnen hoort natuurlijk ook nieuw hang- en sluitwerk. Ook hier geldt dat er verschillende merken te verkrijgen zijn. Bekende merken zijn onder andere Winkhaus, Dr. Hahn, Roto en Führ.

Met behulp van het SKG-keurmerk kunt u zien hoe goed het hang- en sluitwerk is. Dit keurmerk geeft aan dat het hang- en sluitwerk, ook wel beslag genoemd, van goede kwaliteit is en daarmee ook inbraakwerend is.

Benitech Kozijnen: gewoon goed geregeld

Benitech is leverancier van de topmerken Schüco en Veka. Een van onze adviseurs komt vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken. Bij akkoord komt de technisch inmeter langs om alles nogmaals tot in detail te bespreken en de kozijnen op te meten. Voor de montage komen onze gecertificeerde monteurs langs. Uw nieuwe kunststof kozijnen worden geplaatst met Roto en Führ beslag en de kozijnen worden volledig afgewerkt, zowel de binnen- als buitenzijde.

Kortom: bij Benitech wordt alles voor u verzorgd en ontvangt u ook nog eens 20 jaar garantie!

Geniet van een totaaloplossing!

Laat uw gegevens achter en u hoort zo spoedig mogelijk van ons

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico