Kozijnen vergelijken

Kozijnen zijn geen dagelijkse en zeker geen goedkope uitgave. Het is daarom verstandig om altijd goed vooronderzoek te doen en verschillende zaken met elkaar te vergelijken.

Als u toe bent aan nieuwe kozijnen doet u er goed aan om kozijnen, offertes en leveranciers met elkaar te vergelijken. Kozijnen zijn geen dagelijkse en geen goedkope uitgave en dit vraagt dan ook om vooronderzoek. Maar hoe kun je kozijnen vergelijken? Er is een ruim aanbod en dit betekent dat u veel keuzes moet maken om kozijnen met elkaar te kunnen vergelijken.

Keuze voor een kozijn

Voordat u een goede vergelijking kunt maken, dient u een keuze te maken voor een kozijn. Er zijn vele verschillende onderdelen waarop u kozijnen kunt vergelijken om tot een goede keuze te komen.

Materiaal

Voor een goede materiaalkeuze is het verstandig om de voor- en nadelen van kunststof, houten en aluminium kozijnen goed te vergelijken alvorens een keuze te maken. Waar liggen uw wensen en welk materiaal sluit daar het beste op aan? De verschillende materialen hebben elk een eigen uitstraling waar u een voorkeur voor kunt hebben. Daarnaast zijn er verschillen in isolatiewaarde, levensduur en veiligheid die voor u een belangrijke rol kunnen spelen.

Kleur

Ook de kleur van de kozijnen is een onderdeel waarop u kunt vergelijken. Het is belangrijk dat de gewenste kleuren ook mogelijk zijn bij het soort kozijn dat u wil. De hoeveelheid mogelijke kleuren verschilt per materiaal en per leverancier.

Kwaliteit

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar welk merk uw voorkeur uitgaat. De verschillende merken in de kozijnenmarkt hebben elk een eigen kwaliteitsklasse, maar ook een eigen stijl. Binnen deze merken zijn vaak ook nog verschillende soorten kozijnen. Hiervoor zijn vele technische eigenschappen te vinden waarin u zich kunt verdiepen. Op deze manier kunt u op zoek gaan naar een leverancier die het merk aanbiedt waar uw voorkeur ligt.

Offertes

Zodra u een duidelijk beeld hebt van de kozijnen die u wilt, is het tijd om offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Bij welke bedrijven gaat u offertes aanvragen en wat zijn belangrijke onderdelen van de offerte om te kunnen vergelijken?

Referenties

Om te bepalen bij welke bedrijven u een offerte gaat aanvragen, kunt u de referenties nagaan. Veel bedrijven hebben online foto’s staan van uitgevoerde werkzaamheden die u kunt bekijken en onderling kunt vergelijken. Daarnaast hebben bedrijven ook veel reviews van klanten waar u naar kunt kijken.

Montage

Voor de montagewijze zijn er twee verschillende mogelijkheden: montage op (kunststof) stelkozijnen en stompe montage. Stompe montage is goedkoper, maar dit is in de meeste gevallen niet de beste montagewijze. Bij een stompe montage wordt de afdichting gedaan met pur en compriband. Dit vergroot onder andere de kans dat de kozijnen door weersinvloeden los komen te zitten. Bij montage op kunststof stelkozijnen is over het algemeen de isolatiewaarde beter, de afwerking netter en de levensduur langer.

Montage op kunststof stelkozijnen is echter niet geschikt voor elke situatie, er zijn namelijk uitzonderingen waarbij deze montagewijze niet mogelijk is. De inmeter bepaalt aan de hand van een grondige inspectie de beste montagewijze voor de kozijnen.

Afwerking

Ook de afwerking is een onderdeel waarop u kunt vergelijken. Hoe wordt de afdichting gedaan en zitten er eventuele extra’s bij zoals horren of ventilatieroosters? Niet elke leverancier zal dezelfde afwerking leveren en daarom doet u er goed aan om de afwerking van kozijnen te vergelijken.

Garantie en service

Niet alleen de aankoop en het plaatsen van kozijnen is van belang, ook de garantie en service achteraf speelt een grote rol. Veel bedrijven bieden een garantie van 10 jaar, maar een aantal bedrijven bieden een garantie van wel 20 jaar.

Prijs

Voor het vergelijken, is de prijs van (kunststof) kozijnen vaak een van de eerste onderdelen waaraan u zult denken en dit is ook zeker een belangrijke factor. Het is alleen niet verstandig om enkel op de prijs te focussen en op basis hiervan een keuze te maken. Het kiezen voor de goedkoopste aanbieder heeft namelijk als risico dat de kwaliteit te wensen over kan laten en dit kan achteraf alsnog voor veel kosten zorgen.

En daarnaast heeft de prijs niet alleen betrekking op de hoogte van de kosten voor kunststof kozijnen. U kunt ook de betalingswijze vergelijken. Het is tegenwoordig namelijk ook mogelijk om kozijnen per maand te betalen.

Het kiezen van uw kozijnen

Op basis van bovenstaande punten kunt u uw nieuwe kozijnen kiezen. Naast deze punten speelt gevoel natuurlijk ook nog een belangrijke rol. Kies een bedrijf waar u een goed en vertrouwd gevoel bij heeft.

Kozijnen van Benitech

Benitech levert kunststof kozijnen van de topmerken Veka en Schüco. De kozijnen worden op maat voor u gemaakt en gemonteerd door onze VCA gecertificeerde monteurs. De kozijnen worden volledig afgewerkt inclusief vensterbanken, horren, slotjes op de ramen en eventueel roosters. Daarnaast ontvangt u 20 jaar garantie, heeft u de mogelijkheid om in termijnen te betalen én u betaalt pas na montage! Voor advies en een offerte op maat kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken met één van onze adviseurs. Wij hebben nu nog een tijdelijke actie waardoor u voordeliger kunt genieten van uw kozijnen. Neem dus snel contact mets ons op voor een afspraak!

Kies voor Benitech Kozijnen!

Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico