Kunststof kozijnen in verschillende kleuren en stijlen

Met kunststof kozijnen kunt u alle kanten op, ze zijn namelijk in vele verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Oftewel, u kunt altijd kiezen voor kunststof kozijnen die passen bij uw wensen.

Heeft u een modern huis en wilt u daarvoor passende antraciet kozijnen of heeft u een jaren 30 woning waarvoor u traditionele kozijnen wil? Misschien bent u wel geïnteresseerd in standaard kunststof kozijnen, kunststof kozijnen met een landelijke uitstraling of juist met een warme houten uitstraling? Het is mogelijk met kunststof kozijnen!

Verschillende kleuren

De kleur van uw kozijnen bepaalt voor het grootste deel de uitstraling. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in vrijwel alle RAL-kleuren en voor de binnenzijde wordt standaard wit (RAL 9016) of crème (RAL 9001) geleverd. In overleg met de adviseur kunt u ook een andere kleur kiezen voor de binnenzijde van uw kozijnen. Dit betekent dus dat uw kozijnen aan de binnenzijde een andere kleur kunnen hebben dan aan de buitenzijde. Het is wel belangrijk dat u goed nadenkt over de kleuren die u kiest, de kleuren zijn namelijk niet eenvoudig te veranderen.

Een keuze die samenhangt met de kleurkeuze is uw keuze wat betreft kozijnen die glad zijn of kozijnen die een houtnerffolie bevatten. Als u kiest voor kozijnen met een houtnerffolie, creëert u eenvoudig een houtlook met uw kunststof kozijnen.

Waar traditioneel wit eerst nog standaard was, durven mensen nu steeds meer voor andere kleuren te kiezen. Kozijnen in donkere kleuren, en dan met name kozijnen in antraciet kleur, worden tegenwoordig steeds vaker gekozen. Dit is dan ook één van de trends de laatste jaren. Deze donkere kozijnen geven uw woning een moderne en strakke uitstraling.

Kunststof kozijnen kleuren - kleurstalen Veka

Per kunststof kozijnen merk zijn er verschillende kleuren beschikbaar. Voor zowel Schüco als Veka zijn vrijwel alle RAL kleuren beschikbaar. Afhankelijk van de instellingen van uw beeldscherm kunnen kleuren en structuren afwijkend worden weergegeven van de originele kleur. De veranderingen van kleuren en technische veranderingen zijn voorbehouden.

Verschillende stijlen

Ook de stijl is van belang voor de uitstraling van uw kozijnen. Hiervoor kunt u op verschillende gebieden een keuze maken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de keuze voor een soort profiel, de soorten ramen en het soort glas.

Profiel

Het profiel van een kozijn heeft met name te maken met de inbouwdiepte. De verschillende profielen zien er anders uit doordat het raam verder naar binnen of juist verder naar buiten wordt geplaatst. Profielen zijn in twee soorten te onderscheiden: vlak en verdiept.

Vlakke profielen hebben over het algemeen een inbouwdiepte van 70 millimeter. Het profiel ziet er meer uit als een blok doordat het raam ver naar buiten ligt. De verdiepte profielen hebben een diepere inbouwdiepte van ongeveer 100 millimeter. Bij dit profiel zit het raam verder naar binnen waardoor de uitstraling van een verdiept profiel overeenkomt met een typisch Nederlands kozijn.

Veka kozijnen
Kunststof kozijnen van het merk Veka staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit die wordt geboden. Daarnaast isoleren de kozijnen zeer goed, zijn ze inbraakwerend en ook nog eens duurzaam. De Veka kozijnen die Benitech aanbiedt zijn kozijnprofielen uit de serie Veka Softline. Voor dit profiel geldt dat er nog steeds veel ruimte is voor uw eigen wensen.

De kozijnen uit de Veka Softline serie kunnen worden gezien als typisch Nederlandse kozijnen, daarvoor zijn ze ook ontwikkeld. Dit komt onder andere door het verdiepte profiel en daarmee de inbouwdiepte en het glas dat terugliggend in het kozijn wordt gemonteerd.

Schüco kozijnen
Schüco is een klasse-A merk en de kozijnen voldoen dan ook aan de strengste kwaliteitseisen. Schüco is ook niet voor niets één van de marktleiders in Nederland. Het aanbod Schüco kozijnen van Benitech bestaat uit de Schüco LivIng Variant en de Schüco Corona kozijnen.

De Schüco LivIng Variant kan zowel in een schuine als hoekige variant gemaakt worden. Daarnaast heeft het profiel ook een zeer diepe inbouwdiepte van 120 millimeter. Dit zorgt ervoor dat dit profiel sterke overeenkomsten vertoont met de uitstraling van een typisch houten kozijn. Daarnaast kunt u ook kiezen voor Schüco Corona kozijnen. Deze kozijnen hebben een strak ontwerp en passen bij elk soort woning. Dit profiel heeft de minst diepe inbouwdiepte, namelijk een inbouwdiepte van 70 millimeter.

Ramen

Kunststof kozijnen met verschillende soorten ramenDe keuze voor het soort raam en het aantal ramen bepalen de indeling van uw kunststof kozijn. U kunt kiezen uit verschillende soorten ramen:

  • vast raam;
  • draai kiep raam;
  • kiepraam;
  • valraam;
  • uitzetraam;
  • schuifraam.

Hierbij zijn verschillende combinaties mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld 3 ramen nemen waarvan één vast raam, en twee draaikiepramen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor alleen één vast raam. Daarnaast kan ook het formaat van deze ramen verschillend zijn. De keuze ligt bij u!

Glas

Als laatste zijn er verschillende glassoorten waaruit u kunt kiezen. Benitech voorziet de kunststof kozijnen altijd van zeer isolerend HR++ glas. Standaard is dit transparant glas, maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld chinchilla, crepi, masterline, mastercare of satinato glas

Wij helpen u graag met uw keuze!

Als u toe bent aan nieuwe kozijnen heeft u hoogstwaarschijnlijk wel een beeld van het soort kozijnen wat u wilt, maar we begrijpen ook dat al die mogelijkheden verwarrend kunnen zijn. We helpen u dan ook graag met het maken van de juiste keuze voor kozijnen die passen bij uw woning. U kunt een gratis en vrijblijvende afspraak maken met een van onze adviseurs. De adviseur komt bij u langs en zal samen met u uw wensen bespreken, u adviseren over de verschillende mogelijkheden en na afloop van het gesprek een gratis aanbieding op maat uitbrengen.

Kunststof kozijnen zoals u wilt!

We helpen u graag met de keuze voor nieuwe kozijnen. Door uw gegevens achter te laten kunnen wij contact met u opnemen. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico