Kunststof kozijnen zijn winterproof

In de winter kunnen tocht en slechte isolatie voor ongemak zorgen én in de winter stijgt het risico op inbraak. Wilt u deze problemen aanpakken? Denk dan eens aan kunststof kozijnen van Benitech!
Kunststof kozijnen schuifpui in achtergevel bij sneeuw

Het is winter en dat betekent dat we te maken krijgen met donkere dagen, sneeuw en vrieskou. Hoewel de winter een gezellig seizoen kan zijn, komt u ook sneller achter de gebreken van uw woning zoals tocht door kunststof kozijnen. Vraagt u zich af of uw huis wel goed beschermd is tegen inbraak of de kou? Kunststof kozijnen zorgen ervoor dat uw woning tochtvrij en goed geïsoleerd blijft. Met kunststof kozijnen maakt u uw woning dus winterproof.

Warme huiselijke sfeer met man en vrouw in woning achter kunststof openslaande deuren

Warm en comfortabel wonen dankzij de uitstekende isolatiewaardes

Vooral in de winter is het belangrijk dat uw woning warm blijft en de kou buiten. En dat kan met kunststof kozijnen. Ze staan namelijk onder andere bekend om de zeer goede isolatiewaardes. Met kunststof kozijnen houdt u de warmte binnen en dat betekent dat u uw verwarming lager kunt zetten en tegelijkertijd bespaart op de energiekosten.

Voor de isolatiewaarde van kozijnen wordt gekeken naar de U-waarde. Hoe lager deze U-waarde, hoe beter de isolatie. De U-waarde van kunststof kozijnen is 1 tot 2, terwijl aluminium kozijnen gemiddeld een U-waarde van 1,8 hebben en houten kozijnen een U-waarde van 2,4. Hieruit blijkt dat de isolatiewaarde van kunststof kozijnen het beste is. Combineert u de kozijnen met HR++ glas en montage op kunststof stelkozijnen? Dan maximaliseert u de energie-efficiëntie van uw woning. Zo leeft u dus ook nog eens duurzamer met kunststof kozijnen én bespaart u op uw energiekosten.

Close-up kunststof kozijn afdichting

Met kunststof kozijnen is tocht verleden tijd! 

Eén van de grootste voordelen van kunststof is dat het ongevoelig is voor temperatuurverschillen. Dit betekent dat de kozijnen niet uitzetten of krimpen bij hele hoge en hele lage temperaturen, terwijl houten en aluminium kozijnen dat wel doen. Als kozijnen uitzetten en krimpen ontstaan er ook gemakkelijk beschadigingen, kieren en gaten waardoor u tocht bij de kozijnen ervaart. Kunststof kozijnen hebben dan ook als voordeel dat ze niet alleen goede isolatiewaardes hebben, maar dat deze ook behouden blijven.

Hang- en sluitwerk kunststof kozijnen slot met logo PKVW

Veiligheid voor u en uw gezin

Naast isolatie speelt ook de veiligheid van uw woning een belangrijke rol, vooral in de winter. Inbrekers slaan namelijk sneller toe tijdens de donkere winterdagen en ook de feestdagen zijn populair onder inbrekers. Kunststof kozijnen bieden extra bescherming. Het stalen frame en het gecertificeerde hang- en sluitwerk van onze kunststof kozijnen zorgen voor een verhoogde inbraakwerendheid. Onze kunststof kozijnen voldoen dan ok niet voor niets aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Kunststof kozijnen zijn bestand tegen alle weersinvloeden

Weersinvloeden kunnen een negatieve invloed hebben op kozijnen. Kunststof kozijnen hebben daar echter geen last van en worden niet aangetast door weersinvloeden zoals kou, hitte, wind en regen. Dit zorgt ervoor dat u uw kunststof kozijnen In de winter dus niet extra te onderhouden. U hoeft ze slechts één keer per jaar schoon te maken om ze in topconditie te houden: duurzaam én onderhoudsvriendelijk.

Met kunststof kozijnen zit u goed in de winter

Zoals gezegd, zijn kunststof kozijnen winterproof. Toch zijn er een paar punten waar u in de winter rekening mee moet dient te houden.

  • Ventileren is belangrijk: uw huis is goed geïsoleerd en daarmee lekker warm, maar ventileren is essentieel. Met behulp van de ventilatiestand van uw kunststof kozijnen of ventilatieroosters zorgt u voor voldoende ventilatie en daarmee een gezond binnenklimaat.
  • Condens op ramen is een goed teken: condens aan de buitenkant van uw ramen betekent dat de isolatie goed werkt en uw huis warm blijft. Dit hoeft dus geen reden tot zorg te zijn in de winter.

Heeft u al kunststof kozijnen en last van tocht?

Als u met kunststof kozijnen tocht ervaart kan dit verschillende oorzaken hebben.

  • Nieuwe kunststof kozijnen: wellicht is de afdichting van kunststof kozijnen tijdens de montage niet helemaal correct uitgevoerd of is het kozijn niet goed afgesteld. U kunt altijd even contact opnemen met het kunststof kozijnen bedrijf dat uw kozijnen geleverd en geplaatst heeft voor een check.
  • Relatief nieuwe kunststof kozijnen: het kan voorkomen dat de kozijnrubbers beschadigd of versleten zijn, waardoor u tocht ervaart. In dat geval is het belangrijk om na te gaan of de rubbers van uw kunststof kozijnen vervangen nog onder de service en garantie valt.
  • Oude kunststof kozijnen: de kunststof kozijnen van tegenwoordig 30 tot 50 jaar mee, maar dat was jaren geleden nog niet zo. Het kan dus best zijn dat uw kozijnen het einde van hun levensduur bereikt hebben en dat u daarom tocht bij kunststof kozijnen ervaart. In dat geval is het tijd voor vervanging.

Kunststof kozijnen kopen? Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Heeft u deze winter last van tocht of merkt u dat uw huidige kozijnen niet meer goed isoleren? Dan is het tijd voor vervanging. Bij BENITECH Kozijnen vindt u hoogwaardige kunststof kozijnen van de topmerken Schüco en Veka met 20 jaar garantie. We gaan voor niets minder dan de beste kwaliteit, want uw woning is onze prioriteit. Laat de winter geen uitdaging meer zijn en geniet van een warme, tochtvrije en veiligere woning met kunststof kozijnen.

Uw huis winterproof maken?

Vul het contactformulier in en ons team neemt zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over

Veelgestelde vragen over kunststof kozijnen winterproof

1. Hoe goed isoleren kunststof kozijnen?
Kunststof kozijnen staan bekend om hun uitstekende isolatiewaarde. Ze hebben een isolatiewaarde tussen de 1 en 2, wat aanzienlijk lager (en daarmee beter) is dan houten of aluminium kozijnen. Combineer ze met HR++ glas voor optimale energie-efficiëntie.

2. Wat is het nadeel van kunststof kozijnen?
Kunststof kozijnen kunnen niet worden overgeschilderd, reparaties kunnen lastig en kostbaar zijn en het boren van gaten in het kunststof kozijn is niet mogelijk. Toch maken de voordelen, zoals goede isolatie, duurzaamheid en minimaal onderhoud dat veel mensen voor kunststof kozijnen kiezen.

Wat vinden onze klanten van ons?

Klantreviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Ontdek hun reviews en laat u inspireren door echte verhalen!

Overzicht reviewscore Benitech Kozijnen en 2 reviews uit oktober 2024
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico