Kunststof kozijnen zijn winterproof

In de winter heeft u eerder last van onder andere tocht en slechte isolatie en er is een grotere kans op inbraak. Wilt u deze problemen verhelpen? Denk dan eens aan kunststof kozijnen!
Detailfoto van een kunststof kozijn

Het is winter en dat betekent dat we weer te maken krijgen met donkere dagen, sneeuw en vrieskou. De winter kan een heel leuk seizoen zijn, maar niet als uw huis niet winterproof is. In de winter komen namelijk een aantal minpunten van uw huis naar voren en dan met name de minpunten van uw kozijnen en ramen. Zo ontdekt u bijvoorbeeld dat er veel tocht vrijkomt en vraagt u zich af of uw woning eigenlijk wel inbraakveilig is. Gelukkig is daar wat aan te doen, met kunststof kozijnen is uw woning namelijk winterproof en heeft u geen last meer van bovenstaande punten.

Een warm huis door de zeer goede isolatiewaarde

Kunststof kozijnen staan onder andere bekend om de zeer goede isolatie die wordt geboden. Dit is met name ideaal in de winter. U wilt dan natuurlijk dat uw huis lekker warm is en dat de kou buiten blijft. Dat lukt met kunststof kozijnen! Kunststof kozijnen zorgen er namelijk voor dat de warmte binnen blijft en daardoor kunt u zelfs uw verwarming minder hoog zetten dan gebruikelijk.

Om de isolatiewaarde van kozijnen te bepalen, wordt er naar de U-waarde gekeken. Hierbij geldt: hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Kunststof kozijnen hebben een gemiddelde U-waarde van 1 tot 2, terwijl aluminium en houten kozijnen respectievelijk een U-waarde van 1,8 tot 2,7 en een U-waarde van 2,4 hebben. Met kunststof kozijnen haalt u dus kozijnen met de beste isolatiewaarde in huis. U geniet helemaal van zeer goede isolatie als de kunststof kozijnen ook nog eens gecombineerd zijn met HR++ glas en gemonteerd zijn op kunststof stelkozijnen (indien mogelijk).

Bijkomende voordelen zijn dat u ook nog eens op de energiekosten bespaart én duurzamer leeft met isolerende kunststof kozijnen.

Tocht is verleden tijd doordat de isolatiewaardes lang behouden blijven

Kunststof kozijnen hebben én behouden de goede isolatiewaarde. Dit komt onder andere doordat ze ongevoelig zijn voor temperatuurverschillen. Kozijnen van andere soorten materialen zijn over het algemeen wél gevoelig voor deze verschillen (hele hoge en hele lage temperaturen) en daardoor zullen de kozijnen krimpen en uitzetten. Hierdoor zullen er beschadigingen, kieren en gaten ontstaan en dit zorgt voor tocht in uw huis. Na verloop van tijd zullen de isolatie en kwaliteit van de kozijnen verloren gaan waardoor u weer problemen ondervindt met de isolatie van uw woning. Met kunststof kozijnen is dat dus niet het geval en kunt u lange tijd genieten van de zeer goede isolatiewaardes!

Veiligheid voor u en uw gezin

Ook veiligheid speelt een grotere rol in de winter. Met name de inbraakveiligheid van uw woning komt vaker ter sprake.

Inbraakveiligheid

In de winter is het al vroeg donker en dat zorgt voor een grotere kans op inbraken. Daarnaast kent de wintermaand ook een aantal feestdagen en ook die dagen zijn populair onder de inbrekers. U doet er dus goed aan om uw huis zo goed mogelijk te beveiligen met onder andere kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen in combinatie met gecertificeerd hang- en sluitwerk zijn namelijk inbraakwerend. Daarnaast worden de kunststof kozijnen van Benitech verzwaard met een stalen frame, waardoor ze zeer moeilijk open te breken zijn. Niet voor niets voldoen de kunststof kozijnen dan ook aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Kunststof kozijnen worden niet aangetast door het weer

Weersinvloeden hebben vaak invloed op de kozijnen. Met kunststof kozijnen heeft u daar amper last van, want ze worden niet aangetast door deze weersinvloeden. Dit zorgt ervoor dat u de kozijnen slechts één keer per jaar hoeft schoon te maken. De kunststof kozijnen zijn daardoor zeer onderhoudsvriendelijk en dat geldt dus ook in de winter.

Met kunststof kozijnen zit u goed in de winter

Zoals gezegd zijn kunststof kozijnen winterproof. Er zijn echter wel een aantal dingen waar u in de winter altijd rekening mee dient te houden.

  • Zorg voor een goede ventilatie: u wilt natuurlijk dat de warmte in uw huis blijft, maar het is wel van groot belang dat u blijft ventileren. Met behulp van ventilatieroosters zorgt u voor een goede ventilatie en daarmee een goed binnenklimaat in uw woning.
  • Condens op uw ramen is goed: wanneer er condens op de ramen komt, wordt vaak gedacht dat dit een slecht teken is. Niets is minder waar. Condens aan de buitenkant van uw ramen toont namelijk aan dat de woning goed geïsoleerd is.

Koop uw kunststof kozijnen bij Benitech

Merkt u deze winter ook dat u toch wel wat ongemakken heeft met uw huidige kozijnen? Dan is het tijd voor vervanging! Kunststof kozijnen van hoge kwaliteit koopt u bij Benitech. Wij verkopen de klasse A-merken Schüco en Veka en geven u daarbij ook nog eens 20 jaar garantie!

Uw huis winterproof maken?

Laat uw gegevens achter en ons team neemt zo snel mogelijk contact met u op! 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico