Uw huis lekt warmte

Wist u dat bij het verwarmen van uw woning een groot deel van de warmte onnodig verloren gaat? Hierdoor betaalt u ook een te hoge energierekening. U kunt dit oplossen door uw huis goed te isoleren.
Illustratie van een huis met een sjaal in de sneeuw - Isolatie met kunststof kozijnen om warmteverlies te voorkomen

Nu het winter is en het buiten kouder wordt, is het tijd om de verwarming weer aan te zetten. Maar wist u dat er heel veel warmte onnodig verloren gaat als u de verwarming aanzet? Dat u veel stookt, maar een groot deel van de warmte eenvoudigweg ontsnapt? Dit betekent dat u onnodig veel aan het stoken bent en dus ook een te hoge energierekening betaalt.

Zorg dat uw huis goed geïsoleerd is

Om het lekken van warmte te voorkomen, is het belangrijk dat uw huis goed geïsoleerd is. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw huis te isoleren en het aanschaffen van kunststof kozijnen is er daar een van. Dit is ook een zeer effectieve oplossing, aangezien het grootste deel van de warmte verloren gaat via de openingen in de gevel. Oftewel: via ramen en deuren.

Ook de overheid stimuleert het isoleren van uw woning met een subsidie voor kunststof kozijnen.

De warmte behouden door uw huidige kozijnen te vervangen

Met name bij verouderde kozijnen kunt u een grote winst behalen door deze kozijnen te laten vervangen. In sommige gevallen zal het zo zijn dat er zelfs nog enkel glas in de kozijnen zit, waardoor de isolatie zeer slecht is. Daarnaast zijn verouderde kozijnen ook zelf de oorzaak van een slechte isolatie. De kozijnen van tegenwoordig hebben veel betere isolatiewaardes doordat er in de loop van de tijd verschillende verbeteringen zijn doorgevoerd. Tegenwoordig hebben kozijnen bijvoorbeeld meer luchtkamers, wordt er gebruik gemaakt van een stalen versteviging, zijn de afdichtingen verbetert en wordt er gemonteerd op stelkozijnen. Deze verbeteringen hebben met name betrekking op kunststof kozijnen. In vergelijking met houten en aluminium kozijnen hebben kunststof kozijnen dan ook de beste isolatiewaardes.

U doet er dus goed aan om niet alleen het glas, maar ook het kozijn te vervangen. Hiermee behaalt u het beste resultaat.

Montage op kunststof stelkozijnen zorgt voor een optimaal resultaat*

Wanneer u besluit om uw huidige kozijnen te vervangen, is niet alleen de keuze voor het kozijn en raam van belang. Zoals gezegd, hebben kunststof kozijnen de beste isolatiewaardes en bieden ze ook nog een aantal andere voordelen ten opzichte van houten en aluminium kozijnen. Daarnaast kunt u het beste kiezen voor HR++ glas. Echter, zonder de juiste montagewijze zullen kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas niet goed isoleren.

Montage op kunststof stelkozijnen zorgt voor een goede afdichting. Zonder stelkozijnen kan dit niet verzekerd worden en is er een grote kans op kieren en gaten tussen het kozijn en de muur waardoor er alsnog warmte ontsnapt. Montage op kunststof stelkozijnen zorgt er dus voor dat de isolatiewaardes van het kunststof kozijn en het HR++ glas behouden blijven.

Bijkomende voordelen van goede isolatie

Een goede isolatie zorgt er niet alleen voor dat u niet meer onnodig hoeft te stoken en daarmee een onnodig hoge energierekening betaalt, er zijn meer voordelen:

  • het is duurzaam;
  • u heeft minder geluidsoverlast;
  • waardeverhoging van uw woning.

Wilt u ook genieten van een goed geïsoleerde woning?

Benitech helpt u graag verder! Wij leveren kunststof kozijnen van de klasse A-merken Schüco en Veka. Hiermee bent u verzekerd van kunststof kozijnen met zeer goede isolatiewaardes en een zeer hoge kwaliteit. Al onze kozijnen worden geleverd inclusief HR++ glas en onze VCA-gecertificeerde monteurs komen de kozijnen bij u op vakkundige wijze monteren.

Voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs kunt u ons formulier invullen of ons bellen op 088-6001357. We maken dan een afspraak zodat een van onze adviseurs bij u kan langskomen om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Na afloop van het gesprek ontvangt u gratis en geheel vrijblijvend een aanbieding op maat.

Voorkom warmteverlies met kunststof kozijnen

Laat warmte niet ontsnappen en bespaar op uw energierekening met onze isolerende kunststof kozijnen. Ontdek de voordelen tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat bij u thuis met een van onze adviseurs.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over

* In een aantal uitzonderlijke situaties is het niet mogelijk om op kunststof stelkozijnen te monteren. In dat geval wordt de bestaande dorpel(s) (deels) gebruikt als stelkozijn. Naar aanleiding van een grondige inspectie kan onze inmeter de beste montagewijze voor uw kozijnen bepalen. Op de pagina over stelkozijnen vindt u meer informatie over de montagewijze en de uitzonderlijke situaties waarin montage op kunststof stelkozijnen niet mogelijk is.

Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico