Nadelen kunststof kozijnen

Als u op zoek gaat naar nieuwe kozijnen wilt u naast de voordelen natuurlijk ook weten wat de nadelen zijn van de kozijnen.
Kunststof kozijnen met rolluik - nadelen kunststof kozijnen

Bij Benitech Kozijnen verkopen we uitsluitend kunststof kozijnen en we zijn overtuigd van de vele voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben, maar logischerwijs kennen ook kunststof kozijnen enkele nadelen. Gelukkig zijn er ook veel oplossingen voor deze nadelen waardoor veel mensen alsnog voor kunststof kozijnen kiezen. U ook? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat.

Wees er snel bij: profiteer van onze EK-actie!

Scoor uw nieuwe kozijnen!

Zolang Nederland deelneemt aan het EK-voetbal, profiteert u nog van onze exclusieve EK-actie met korting én leuke giveaways.

Scoor nu uw nieuwe kozijnen - Benitech Kozijnen EK voetbal actie 2024

De nadelen van kunststof kozijnen

Er zijn een aantal nadelen te benoemen:

 1. De kleur kan niet veranderd worden door te schilderen.
 2. Het is niet mogelijk om gaten te boren in het kunststof kozijn.
 3. Reparatie is bij beschadigingen niet altijd mogelijk.
 4. De uitstraling is niet bij iedereen geliefd.

Kunststof kozijnen zijn niet overschilderbaar

Het meest genoemde nadeel is dat kunststof kozijnen schilderen niet mogelijk is. Houten kozijnen waren vroeger de standaard en mensen zijn eraan gewend geraakt dat ze de kozijnen makkelijk van kleur kunnen veranderen door te schilderen. Bij kunststof is dit echter niet mogelijk. De kleur die u kiest, blijft er de gehele levensduur op zitten. Toch zijn er op dit gebied steeds meer ontwikkelingen gaande, zodat het nu ook mogelijk is om de kleur van kunststof kozijnen eenvoudiger aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een nieuwe folie in een andere kleur. Al met al is het in ieder geval verstandig om goed na te denken over de kleur als u kiest voor kunststof kozijnen, vrijwel alle RAL-kleuren zijn mogelijk.

Gaten boren in kunststof kozijnen is niet mogelijk

Ook wordt er vaak als nadeel genoemd dat er geen gaten geboord kunnen worden in kunststof kozijnen. Wanneer u dit wel doet, wordt de kwaliteit van het kozijn aangetast en verslechteren onder andere de stevigheid en de isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld rolluiken of een zonnescherm niet kunt bevestigen aan het kunststof kozijn. Ook hiervoor zijn verscheidene oplossingen bedacht, waardoor u alsnog uw rolluik of zonnescherm kunt bevestigen zonder het kozijn aan te tasten.

Reparatiemogelijkheden kunststof kozijnen

De kans dat uw kozijnen gerepareerd moeten worden is vrij klein. Dit komt doordat kunststof kozijnen gedurende de gehele levensduur (tot wel 70 jaar) hun kwaliteit behouden. Ze hebben in deze periode vrijwel geen onderhoud nodig en ze blijven zeer stevig, waardoor reparatie niet snel nodig zal zijn. Mocht er toch grote schade zijn aan uw kunststof kozijnen dan is het niet eenvoudig om dit te repareren en vaak zal het ook veel geld kosten. In enkele uitzonderlijke gevallen (als het kozijn extreem beschadigd is, wat niet vaak voorkomt) zal reparatie helemaal niet mogelijk zijn en dient u een nieuw kozijn aan te schaffen.

De uitstraling van kunststof kozijnen

Dit is een kwestie van ieders persoonlijke smaak. Sommige mensen geven aan dat ze simpelweg niet van de uitstraling van kunststof kozijnen houden. Dat is natuurlijk mogelijk, maar gelukkig zijn kunststof kozijnen wel in vele verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen zodat u het kozijn geheel naar wens kunt samenstellen, zelfs in houtlook. Zo voldoen kunststof kozijnen in de meeste gevallen alsnog aan de gewenste uitstraling.

De nadelen van andere soorten kozijnen

Met alleen de nadelen van kunststof kozijnen kunt u natuurlijk geen goede overweging maken of kunststof kozijnen de juiste keuze zijn. Om wél een goede keuze te maken, is het verstandig om ook de nadelen van de andere soorten kozijnen te bekijken.

Nadelen aluminium kozijnen

 1. Staan bekend als de duurste kozijnen.
 2. Hebben een slechtere isolatiewaarde.
 3. Niet overschilderbaar.
 4. Niet geschikt voor alle plekken door weersinvloeden.

En wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

Tegenover de nadelen van kunststof kozijnen staan natuurlijk ook voordelen. Zo gaan kunststof kozijnen tot wel 70 jaar mee zonder dat u er veel onderhoud aan heeft. De kozijnen zijn goedkoper in aanschaf dan andere soorten en zijn kostenbesparend. Daarnaast zijn de kozijnen veilig, isoleren ze erg goed en zijn ze ook nog eens duurzaam. Als laatste zijn kunststof kozijnen beschikbaar in vele soorten zodat ze aansluiten bij de stijl van uw woning.

Ik ben overtuigd van de voordelen van kunststof!

Vindt u ook dat de nadelen van kunststof kozijnen niet opwegen tegen de voordelen en bent u na het lezen van bovenstaand informatie ook overtuigd van de voordelen van kunststof kozijnen? Koop dan uw kunststof kozijnen bij Benitech!

 • Totaaloplossing voor ramen, deuren en kozijnen
 • Kunststof kozijnen van topkwaliteit inclusief montage
 • Jarenlange ervaring
 • Alles in eigen beheer
 • 20 jaar garantie

Profiteer ook van de voordelen van kunststof!

Klaar om de voordelen van kunststof kozijnen te ervaren? Koop vandaag nog bij Benitech en geniet van topkwaliteit, deskundige montage en 20 jaar garantie! Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico